9 entry daha
  • bak şimdi,benim facebook arkadaş listemde 370 kişi var. bu 370 kişiden 270 tanesi (100 ü uyuyor desek..) internet denilen mecrayı abuk subuk işlerden bir kaç dakika feragat ederek, doğudaki okullar ve onların öğretmenleri için araştırmaya harcasa(nasıl yapaçam onu diye de merak eden olursa gelsin sorsun anlatırım bir kuantum fiziği değil sonuçta), ve bu 270 kişinin her biri bir okula, artık giymediği veya fazla olan kıyafetlerini, yıllardır kütüphanesinde duran 10 kitabı alıp yollasa tam 270 tane okuldaki sayısını hesap edemeyeceğim çocuğun belki de hayatını değiştirecek.. hayatı değişmese bile gözlerinin içi gülecek, boru mu?
    orada görev alan öğretmenlerin hepsi zaten facebookta vs. var. bir mesaj atıp ben bunları gönderiyorum diyeceksiniz. onlar da size diyecekler ki, sizin gibi insanlar olduğu sürece umutlar taze kalıyor ve buralar daha bir çekilir hal alıyor. o zaman işte kendiniz haricinde birisi için, birileri için (sadece çocuklar da değil bu öğretmenler içinde motivasyon ki bunu onlara borçluyuz) bir şeyler yapma hazzını yaşayacaksınız. buradan öyle serzenişte bulunmak kolay. koli yapıp ya evine çağır kargocuları ya da bi zahmet götürüver. hayatın boyunca boşa harcadığın onlarca dakika var. onlardan biri olmayacak bu, sözüm söz. ülke siki tutmuş artık bi cacık olmaz deme bak kaç öğrenci saydım. doğudan başlamalı buna. şurda kedi köpek söz konusu olunca ortalığı yıkıyorsunuz.. buna da bir el atın. hadi
    bak iletişimde olduğum eruh, çizmeli köyü'ndeki öğretmenim ne anlatmıştı...
    "burda çocuklar türkçeyi yandan öğrenmiş biraz. çocuğa diyorum ki; "noldu keyifsizsin top oynamıyorsun bu aralar?" çocuk bahar gelince diyemedi. dedi ki "hocam bu ara iyi değilim ya top oynayacağım ama dünya güzel olunca"
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap