10 entry daha
  • 1.6 sedan, 2008 model, enjoy donanımlısına sahip olduğum(uz) araba, biraz değerlendirecek olursam şunları söyleyebilirim:

    - süspansiyonları kısa engebeleri olduğu gibi içeriye aktarmaktadır efendim, durduramıyoruz. hız kesici setler gibi uzun engebeleri hissettirmeme hususunda başarılı bak, hakkını yemeyelim. ayriyeten süspansiyonları sessiz çalışmaktadır.

    - malzeme kalitesi olarak üsy düzey şeyler beklemeyin, c segment standartlarındadır. ön konsol ve ön kapı üstlerindeki plastikler yumuşak, arka kapı üstlerindeki plastikler de yumuşak gibi ama tam anlayamadım. (bkz: böylem puşt gibin ibne gibin bişe) dekorların kalitesi ve birleştirilme kalitesi gayet iyi. krom kaplamanın üstüne bastırınca garç gurç etmiyor yani. ayriyeten ön kapılara konulup da arka kapılara konulmayan krom çıtaları vardır. buradan opel mühendislerine yaşadıkları maliyet kaygısından ötürü yaptıkları bu işgüzarlığı yemediğimi iletiyorum.

    - eşya gözleri yetersiz demeyi isterdim ama eşya gözü diye bir şey yok. örneğin elinizdeki telefonu adam akıllı koyacak bir yer yok. kol dayamanın içine koyamazsınız zira eni olsun, boyu olsun, derinliği olsun yetersizliğin zirvesine oynamaktadır. kapı içi cepleri de benim aracımda dolu olduğundan geriye torpido kalıyor. artık telefon çaldığında akrobatik hareketler yaparak telefonumu alırım. neyse ki arka tarafa bi halta benzemese de bardaklık ve kapı içi gözü koymuşlar. ayriyeten kapı içi gözleri minyatür boyutta. 0.5 lt'lik pet şişe almıyor.

    - yalıtımı genel olarak iyi. üzerindeki goodyear ug8'lere rağmen yol sesi yalıtımı gayet iyi. motor sesini de tam tadında içeriye alıyor. ne kafanız davul gibi oluyor, ne de oyuncak araba kullanıyormuşçasına sessiz. fakat rüzgar sesi yalıtımı çok iyi değil. 100'den sonra ufak ufak esinti sesi geliyor.

    - performansı 100 beygirlik vectra'dan sonra ilaç gibi gelse de kendi sınıfı içinde bir performans iddiası olduğunu düşünmüyorum. yani bir japon arabasıyla kapıştırayım demeyin, sikertirler. ama 115 beygirlik benzinli motor genel manada gayet yeterli bu götürgeçe.

    - yol tutuşu torsiyon çubuklu arka süspansiyona rağmen çok iyi. kompakt sınıfın çoğunluğunu oluşturan modeller arasında bir tek focus'un gerisinde kalıyor. onun dışında muadillerinin bir çoğu ile aşık atabilecek düzeyde. düz yolda sizi geçen japon menşei arabaları virajlı yolda, barcelona diyemeyen spiker ablamız gibi komik duruma düşürebilirsiniz. uzun ve hızlı virajlarda önceki aracımız vectra kadar hayvani bir yol tutuşa sahip değil ama mekanik tutunması ve hafifliği sayesinde kısa ve keskin virajlarda bazen vectra c'den iyi olduğu bile oluyor. (bkz: kurduğun cümleyi sikeyim)

    - yakıt tüketimi kışın, şehiriçinde direk fondip. normal şartlarda 1.6 benzinli atmosferik bir motor ne kadar yakıyorsa bu da o kadar yakıyor. yani yakıt tüketimi nedeniyle sizi üzmez, ama benzin fiyatları nedeniyle hükümete domalmak zorundasınız.

    tasarım gibi öznel konulara girmiyorum, inceleyin kararınızı verin. ama içini tasarlarken berlin duvarından esinlenmiş olabilirler, bi sormak lazım.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap