17 entry daha
  • dün akbank sanat ve japon konsolosluğu ortaklığında gerçekleşen japon filmleri festivali kapsamında izlediğim büyüleyici anim. girişi bunca uzattım çünkü gerçekleştirmiş oldukları bu etkinliğe çok saygı duydum, her iki kurum da çok yaşasın, nice festivalleri olsun, gidip ücretsiz film izleyelim işte ne güzel.
    filme gelince; bu satırdan itibaren yazacağım her şey spoiler içerir.

    --- spoiler ---

    öncelikle iki kızın biraz akıl karıştıran arkadaşlığında ilk dikkatimi çeken heidi- clara benzeşimi oldu ama bir yandan da yahu bu sakın aslında "hepiciği kendisiymiş" türünden bir örnek olmasın diye düşündüm, öyle çıkmamış olması filmle ilgili en büyük sevincim.

    öykünün tek bir "devlet bana baktığınız için size para mı ödüyor?" "evet?" "keşke bunu bana daha önce söyleseydin! " dramında kilitlenip, en son ana kadar "ağlamamış oyuncu kalmayacak, yakarım ulan bu sahneyi" diretmeli yönetmenlik aşkından bir nebze gına geldi. bir ara ciddi ciddi ulen küçük emrah filmlerinin senaryolarını mı okuyo bunlar deme noktasına geldim. hayır hayatımda ilk kez anim izleyen biri de değilim de bunca ağlak bir senaryo ilk kez görüyorum.

    görüntüler (çekim diyesim geliyor aslında * ) büyüleyici, insan kendini koltuğa bıraktığında hakikaten karşısında o denizi görmüş o konağa giden kayığın içinde izlenimine kapıyor. kızın çok şahane güzel olmaması benim hoşuma giden bir ayrıntı, mavi gözlü olması ise bence hala gereksiz bir detay...
    --- spoiler ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap