77 entry daha
  • 2. sezonu muhteşem bir finalle kapattılar. sezon boyunca aralarda çok çok güzel başka bölümler de olmuştu, ama final bambaşkaydı.

    özellikle öyle bir sahne vardı ki içinde; herhangi bir star wars yapımında, ki buna filmler dahil, almadığım hazzı bunda aldım, yaşamadığım duygu yoğunluğunu bunda yaşadım.

    --- spoiler ---

    star wars the clone wars serisini seyretmemiş olsam belki de bu kadar etkilenmezdim o sahneden.

    ahsoka ile vader'ın kapışmasından bahsediyorum tabii ki. özellikle "revenge is not the jedi way" ve "i am no jedi" sözlerinin olduğu kısmı ve sonrasında vader'ın maskesinin zedelenip de clone wars serisinde onu seslendiren kişinin* sesiyle konuştuğu kısımları defalarca seyrettim son günlerde.

    tabii önceki bölümlerin birinde jedi tapınağında ahsoka'nın anakin'in vader olduğunu kesin olarak anlayıp gözünden yaşlar döküldüğü sahne de burası için güzel bir ön hazırlık oluşturmuştu.

    --- spoiler ---

    ayrıca bu bölümü seyrettikten sonra clone wars'a da tekrar bir el atmaya karar verdim ve de daha önce hiç bilmediğim birkaç şeyi öğrenme fırsatı buldum. meğer clone wars serisinin bölümleri, yayınlandıkları sıraya göre değil de, daha farklı bir sırayla seyredilince daha iyi oluyormuş. resmi star wars sitesinde bile verilen bir kronolojik sıralama mevcutmuş. hatta diziyi başlatan sinema filminin bile öncesine iki adet bölüm koyarak başlanıyor sıralama.

    ama reddit'te gördüğüm bir başka sıralama daha var; bu da ultimate viewing order diye isimlendirilmiş. genel olarak kronolojik sıraya göre gidiyor, ama bazı yerlerde dizinin gidişatı ve temposuna daha uygun olacağını düşündüğü sıralama değişiklikleriyle.

    bir de bu şekilde seyretmek gerek. ayrıca 6 sezon bittikten sonrasına dair de, diziye çevrilmemiş, animasyonları tamamlanmamış 8 adet bölüm daha mevcutmuş. üstte verdiğim listelerde isimleri mevcut; seyretmek için şu adres kullanılabilir.

    ve yine dizi bölümü hâline getirilmemiş hikâyelerden oluşturulan dark disciple isimli kitap ve son of dathomir isimli çizgi romanlar varmış. üstte paylaştığım ultimate viewing order'da bunları hangi sırayla okumak gerektiği detaylı olarak verilmiş.

    ek: reddit'ten bulduğum ultimate sıralamaya göre seyrederken, o arkadaşın kronolojik sıraya göre yaptığı ilk değişiklik olan bölümü seyrettiğim anda, o sıralamadan rahatsız oldum açıkçası. çünkü bir bölümün başında söylenen "daha önceki bölümlerde" kısmı, seyredilen bir önceki bölümü doğrudan devam ettirmeye uygun değildi bence. yani özetle; star wars resmi sitesinde yayınlanan kronolojik sıraya göre seyretmeye karar verdim.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap