• toplumda o kadar çok feminist ve feminen söylemleri kabul eden meriçler var ki, bu konuyu ne zaman konuşmaya çalışsak klişe tepkilerle susturuluyoruz.

    çok kısaca özet geçelim. erkeğin biyolojik yapısı bu anlamda basit. mini etekli bir kadın, belirgin bir kalça, göğüs dekoltesi gören sağlıklı bir erkeğin tahrik olmamasına imkan yoktur. çoğu erkek bu noktada kendisini tutar, daha dindar olanlar başını çevirir vs, meselenin orasında değilim.

    lakin ben bir erkek olarak tahrik edilmek ve o tahrike direnmek, o tahrik edilme durumuyla mücadele etmek zorunda mıyım? işte konunun anlaşılmayan tarafı bu.

    bu bariz bir şekilde erkek için hem zaman israfı, hem zihnen dikkat dağıtıcı, hem de kimyasal olarak dengesini bozan bir durum. erkekte bu kadar çeşitli etkileri olan "bir kadın tarafından tahrik edilme" eylemi neden çok normal, olması gereken, ya da kadının doğuştan edindiği bir hak gibi sunulmaya çalışılıyor anlamıyorum.

    kadınlar umuma açık yerlerde tesettüre girsinler diyecek değilim ama en azından daha az tahrik edici şekilde giyinseler belki erkeğin de bu özel alanı ruhsal ve biyolojik olarak işgal edilmemiş olacak.

    açıkçası ben "bakma o zaman" tarzı eleştirilerden ve lise 2 düzeyi duyar kasmadan oldukça sıkıldım.

    bir kadının dekolteyle mini etekle sokağa çıkması erkeğin alanına, biyolojisine tecavüzdür. dolayısıyla bana göre acilen kısıtlanması gereken bir durumdur.

    açıklama editi: beklediğim zeka seviyesini yine bulamadığım için bir açıklama şerhi düşmeyi gerekli gördüm. "açıkçası ben "bakma o zaman" tarzı eleştirilerden ve lise 2 düzeyi duyar kasmadan oldukça sıkıldım" cümlesiyle anlatmak istediğim zeka seviyesini aşağıda sıklıkla göreceksiniz.

    öncelikle şu iki yazı yazdıklarımı anlayıp üzerine ekleme yapacak derecede fikir beyanı içeriyor. kendilerine teşekkür ederim:

    (bkz: #60086060) (bkz: #60086771)

    dikkat edildiyse dini hiçbir referans vermememe rağmen din üzerinden saldırılar bir hayli fazla. taciz kısmını direkt şu cümlemle ("çoğu erkek bu noktada kendisini tutar, daha dindar olanlar başını çevirir vs, meselenin orasında değilim") konu dışı bırakmama rağmen fikri karşılık veremeyen sabit fikirliler tarafından "kendine hakim olacaksın, tecavüz edemezsin" noktasına çekme eblehliği de yine yapılmış.

    erkeğin kendini tutması bir çözüm olmamakla birlikte bir gereklilik. dolayısıyla bir çözüm önerisi olarak ele alınması zaten sorunun muhteviyatı bakımından saçma. bunun dışında her insanın farklı tahrik noktaları olması üzerine getirilmeye çalışan "klişe" eleştiriler de söz konusu sosyolojik grupların istisna olmasından dolayı konuyla alakasızdır (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz). konunun normalleşmesini de bir çözüm olarak görmek zor. zira normalleşmesi durumunda erkeklerin cinsel kimyevi, biyolojik, yapısal niteliklerinde yetersizlik ortaya çıktığı bilimsel olarak da kanıtlanmış bir durumdur (bkz: iktidarsızlık). hatta ve hatta cinselliğin bir nebze gizli olmadığı toplumlarda erkekler eşcinsellik gibi tıbben sağlıksız kabul edilen ama bir grup (neden bunu sağlıksız bir kondisyon değil de kişisel tercih olarak gördüğünü anlamadığım) grup tarafından toplumda varolması savunulan bozuklukların ortaya çıkmasına neden oluyor. bu anlamda az önceki grubun çözüm önerisi de hepimizin yavaş yavaş iktidarsızlaşmasıyla ya da eşcinselleşmesiyle sonuçlanıyor ve onlara göre zaten bu bir sorun değil. dolayısıyla ne kadar eğreti duran bir klişe olduğunu görmek için öyle einstein olmaya filan gerek yok.

    söz konusu açıklamaları yaptığıma göre zeka düzeyi elvermeyenler için de yazının ana fikrini algılama şansı vermiş bulunuyorum. (bkz: sanmıyorum ama başarılar)

    edit 2: muhatabının ne anlattığını okumadan fikir beyan eden lise 2 düzeyi feminist duyarının en kalifiye örneklerinden birisi için: (bkz: #60087322)

    ek: (bkz: kadın hakları savunurken seksist söylem kullanmak)

    ek 2: hakkımda başlatılan linç kampanyacığıyla ilgili entrym: (bkz: #60086545)

    ek 3: ingilizcesi olanlar için (olmayan var mı?) doruk bey'in gönderdiği şu video bahsetmek istediğim çoğu şeyi muhteşem bir şekilde açıklıyor. özellikle "kadınlar da tahrik oluyor" gibi absürt bir cevabı net olarak çürütüyor.
247 entry daha
hesabın var mı? giriş yap