7 entry daha
  • 15-20 sene sonrasının kült filmi.

    --- spoiler ---

    filmin tıpkı in the mouth of madness, assault on 13th precinct ya da ne bileyim repo man ya da kill me again gibi tekinsiz bir havası var. başından sonuna kadar bir sonraki sahnede ne olabileceğine yönelik akıl yürüterek ilerliyorsunuz. havada kalan sonundan dolayı yerden yere vurulmuş ama bence bu muğlaklık filmin genel tınısına çok güzel gitmiş.

    benim tek negatif görüşüm, eğer film bir simülasyonsa ay patladı serpinti oldu senaryosunun mantığı ne? yani astronotların bu olay simülasyon mu gerçek mi ikilemine katılıyorum ama şirketin bunu simülasyon olarak tutmasının mantığını anlayamıyorum. eğer ki yoğun psikolojik baskı üzerinde astronot davranışı inceleme gibi bir şey ise, neden dışarıya kasaba kurmak gibi garip bir yol seçtiler? ve korkarım muhtemelen senaristin de aklında bu soruların tam yanıtı yok..

    ama genel tekinsizliği kurmak için süper detaylar var, doktor kıza filmin başında sorun olursa seni çıkartırım şeklinde söz veren ceo ve kızın kasabada direk gidecekleri yeri bulabilmesi (sanki biliyormuş gibi), en çelimsiz elemanın oğluna ilişkin gördüğü hayaller, başroldeki elemanın barda sağda solda mikrofon/kamera arayarak kendinden önceki elemanın (dvorak) yaptıklarının aynısını yapıp - lan aslında hakkaten dvorak yoktu da sadece ikisi mi vardı şüphesini vermesi. acayip tekinsiz film..

    genel olarak notum.. 6/10
    kült film olarak notum 8/10.

    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap