5 entry daha
  • bu belki de hâlâ yapılmış en güzel trip hop albümüdür. massive attack'ten ayrıldıktan sonra solo çalışacağı zaten tahmin edilen tricky bu ilk albümüyle trip hop seven bünyeleri paramparça etmiş ve hem beyinlerimizde hem de kalplerimizde ağır tahribat yaratmıştır. portishead'in glory box'ını ile aynı ana sample* üzerinden giden hell is around the corner ve bir single olan aftermath ilk başta dikkat çeken şarkılardır. bir public enemy coverı olan black steel ise hayatım boyunca dinlediğim en iyi coverdır ve orijinalinden* bile daha iyidir.
    albüm baştan sona slogan cümlecikler ve manifestolardan oluşur. örnek vermek gerekirse:
    "you sure you want to be with me? i've nothing to give."
    "i drink till i'm drunk & i smoke till i'm senseless."
    "i think ahead of you, i think instead of you. / will you spend your life with me & stifle me?"
    "i keep her warm but we never kiss. she says i'm weak & immature."
    ve son olarak, tricky'i tam olarak tanımlayan en güzel söz, acayip bir şarkı olan strugglin''den. tricky bu parçada bir kiralık katil gibidir:
    "they label me insane, but i think i'm more normal than most."
    "maxinquaye" tek kelimeyle sersemletici. ancak yine de portishead, morcheeba gibi sakin trip hop gruplarının dinleyicilerine göre değildir tricky, hâtta eski grubu massive attack bile çoğu zaman tricky'nin yanında pop gibi kalır. yaptığı müzik serttir ve kendisiyle bir bağ kuramazsanız, tricky'nin en sevmediğiniz müzisyenlerden biri haline dönüşmesi çok muhtemeldir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap