• müslüman olmayan bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak ödediğim vergilerden din ve diyanet işleri için para harcanmasını istemiyorum. ki müslümanlar içinde de vergilerinin buralarda harcanmasını istemeyenler var.

    dolayısıyla ilkini buradan yaptığım önerilerdir:

    diyanetin bütçesi kuran, hadis kitapları, seccade, tesbih, mühür, hac malzemeleri vesairenin satışında eklenecek bir vergiden karşılansın. diyanet için devlet doğrudan bağış da toplayabilsin hatta. şimdiki durumda sizin inandığınız dine göre benim hakkım sizdedir ve ben bunu yine sizin inandığınız dine göre haram ediyorum.

    şiiler, aleviler, museviler, hristiyanlar kendi ibadethanelerini finanse ederken sünnileri hepimiz doyuruyoruz, ayıptır. az yiyin de caminizin, imamınızın giderlerini karşılayın çok istiyorsanız.

    meşhur da fıkra vardır bu konuyla ilintili:

    birkaç cuma namazından sonra camide çeşitli eksikler dolayısıyla bağışlar toplanır. sonunda biri dayanamaz ve hocaya "hocam, kurtarmıyorsa kapatalım" der.

    kurtarmıyorsa kapatın arkadaşım, bize ödetmeye hakkınız yok baş imamın lüks arabasının parasını ya da mahalle imamınızın maaşını.

    not: benzer bir şeyi sigara için de istiyorum, sigaranın vergisini de onkoloji hastanelerine verin sadece ki sigara içenler olarak paramızı kendimize biriktirebilelim. bizim yanımızda lösemili bir çocuğun da canını kurtarırız belki.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap