8 entry daha
  • öjenik kavramı tek başına doğru ya da yanlış değildir.

    bilimi kullanarak yapılan bir hareket yanlış olsa bile bilimsel veriyi yanlışlamaz. öjenik sayesinde genler üstünde bazı değişiklikler yapabilme, insanın kendini istediği yönde evrimleştirme teknolojisi doğru ya da yanlış değildir. bu bir teknolojidir ve sadece vardır. bunu kullanan insanın kullanış amacına ve elde ettiği sonuca göre ortaya çıkan şey için doğru ya da yanlış denebilir. evinizde bir sürü bıçak var, bıçakla adam öldürülebiliyor diye tüm bıçakları yok etmiyorsunuz. bıçaklar başka amaçla da kullanılıyor çünkü. hatta adam öldürmekten çok meyve sebze kesmek gibi yararlı amaçlarla kullanılıyorlar. bıçaklar olmasa aç kalırdık.

    bu nedenle öjenik için çok yanlış, kötü bir şey diyemeyiz. geçmişte öjenik uygulamaları yapmaya çalışan nazilerin yöntemleri ve amaçları için yanlış diyebiliriz. gelecekte çok daha acısız, insan haklarını gözeten ve herkesin iyiliği için herkesin kabul edebileceği yollardan insan populasyonunun kontrollü evrimi mümkün olabilir. engellileri, istenmeyen özellikteki bireyleri öldürmek ya da kısırlaştırmak yerine onların çocuklarına "kötü genleri" aktarmalarını önleyecek, kabul edilebilir bir teknik bulunabilir.

    uzaya çıkıp etrafı kolonileştirmeye başladığımızda, gezegenlere uyum sağlamak için öjenik tekniklere ihtiyaç duymamız kaçınılmaz olacak.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap