43 entry daha
  • miligramının doktor/eğitimli hemşire eşliğinde belirlenmesi gereken sigara bırakma aracı. genellikle nikotin sakızı ile birlikte kullanılıp (bkz: nikotin ikame tedavisi)ni oluştururlar. nikotin bandı 16 saat boyunca vücuda nikotin verir, bu sebeple sabah uyanıldığında takılması söylenir. akşam yatarken çıkartılabilir. ancak daha akılda kalıcı olacağı sabah takılıp sabah çıkartılması önerilir.

    ek olarak alınan nikotin sakızı ise anlık sigara krizleri için birebirdir, örneğin yanınızda bir arkadaşınız keyifli keyifli tüttürürken canınız sigara istediğinde nikotin sakızı çiğnemek çok rahatlatıcı olacaktır. önemli bir nokta nikotin bandı ve/veya nikotin sakızı kullanırken sigara içmemek, çünkü bir anda vücuda yüksek miktarda nikotin alımına sebep olup (bkz: aritmi)'lere sebep olabilir.

    edit: nicorette 16 saat boyunca nikotin salınımı yaparmış, nicotinell ise 24 saatlikmiş. bu sebeple nicotinell ile çılgınlı, patlamali/özel efektli, hollywood senaristlerine taş çıkartan cinsten senaryolu rüyalar görme ihtimali daha fazlaymış.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap