5 entry daha
  • bugüne kadar hiç olay üzerinden tartışmaya girmek istemedim burada. fakat artık sormak istiyorum merak ediyorum.

    neden bu insanların mutlu olması size bu kadar batıyor?
    neden bir adamın hamile eşine değer vermesi onun ve çocuğu için bir şeyler yapması size dokunuyor?
    ne yaşıyorsunuz ki hamile bir kadının aşermesi dahi size batıyor?
    burada klavyede duyarlılık kasmakta kolay birilerini aşagılamak, birilerinin fikirlerini küçümsemek onu yermekte kolay. peki o kişi senin arkadaşın, iş arkadaşın olsa 'ya karın da bi hamile iyi ki paçal peyniri ne amk doğuda ki kadınlar 20 çocuk doğuruyor.' diye söyleyebilecek misiniz?
    doğarken kimse kendisi seçmiyor kaderini. gönül isterdi doğudaki kadınlarımızda aynı ilgiyi görebilirsin, onlar da daha iyi koşullar da yaşasınlar. ama şu an yapabileceğimiz bir şey var mı? birileri bir yerde kötü şeyler yaşıyor mutlu olamıyor diye herkes mutsuz mu olsun? bu nasıl bir bencilliktir? gün gelir ülkece yas tutarız gün gelir bir çocuğun zor durumuna birlikte koşarız. ama yapmayın artık. insanları kıskanmayı, kategorize etmeyi olur olmaz aşağılamayı en önemlisi bencilliğinizi bırakın. gün geldi ben mutsuz oldum gün geldi canı paçal peyniri çeken hamile abla ve eşi mutlu oldu gün geldi sen oldun ve birileri çok mutsuzdu başka yerlerde. ne gereği var destek olmak varken köstek olmaya.
    kimse iyilik yaparken eksilmez ama kötülük yaparken vicdanınızdan da insanlığınızdan da eksilirsiniz. mutsuz olmaya kendinizi mecbur edersiniz. burada polyannacılık oynamak gibi bir derdim de yok. şu kadarcık ömrünüz de mutlu da olun mutsuz da olun çok gülün çok ağlayın ama insan olun önce bir kalbiniz olsun vicdanınız olsun.
hesabın var mı? giriş yap