11 entry daha
  • kitap gibi filmler dendiği zaman akla gelen ilk filmin the man from earth olma olasılığı yüksek olan durum.

    zira nice aksiyonlu, vurdulu kırdılı, emmeli gömmeli filmler seyredip ''vasat bu yea'' yorumunu yapabilecek kapasitede olan donanımlı insanımızı bir buçuk saat boyunca tek bir odaya bunaltmadan hapsetmek her babayiğidin harcı değildir.

    filmdeki adıyla john oldman, hikayesini anlattıkça bulunduğunuz yerden buharlaşmaya başlarsınız. şansınız varsa bir buluta karışırsınız ve 14000 yıl öncesine yağarsınız. deyim yerindeyse hikayesini anlatırken bir ozan gibidir fakat büyüleme konusunda tecrübeli bir şaman.

    bu filmden aldığım tadı, en son henüz okul çağıma gelmeden annemin anlattığı kibritçi kız hikayesinden aldığımı hatırlıyorum. kesinlikle izlenmeli ve eğer mümkünse bu sadece bir defaya mahsus olmamalıdır.

    önerebileceğim bir başka film waking life bu filmi izlerken kesinlikle yanınızda bir kalem ve kağıt barındırmanız gerekecek. görselden çok diyaloglarıyla sizi kendine bağlayacaktır çünkü.

    ayrıca eğer alt yazılı seyredecekseniz bu sizi hayli yoracaktır. çünkü görüntüler fazla hareketli ve yazıları okumaya çalışırken başınızın dönme ve pes edip yarıda bırakma ihtimaliniz var. bu sebeple orijinal dilinden izlemek en sağlıklısı. eğer takip etmekte zorlanıyorsanız transkripsiyonu da mevcut oradan okuyabilirsiniz. (bkz: #59555958)

    hani demiştik ya kitap gibi film diye...
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap