14 entry daha
  • daha once yazdigim entry'deki (#61166358) bazi yanlis seyleri duzeltme geregi duydum. biyron

    * beta, beta, beta. yani son kullanima hazir degil.

    beta olmasina beta tamam -gerci beta'dan cikmasina cok az kaldi, yeni gelen surumun stable surum olacagi soyleniyor- ama "son kullanima hazir degil" demek abarti olmus. facebook'da tesla kullanicilari grubunda autopilot ile +50000mil uzeri yol gitmis insanlar var.

    * medyada gosterilenin aksine, bu ozellik gps'den bir nokta secip "hadi oraya git" diye beklemek seklinde kullanilmiyor. autopilot devrede oldugu surece, surucunun dikkati yolda, elleri ise direksiyonda olmak "zorunda".

    yeni versiyonda bu ozelligin olmasi bekleniyor ama henuz spekulasyon tabii. bu arada autopilot devredeyken elleriniz direksiyonda degilse araba bir sure sonra sizi uyariyor, "eller direksiyona" diye.

    * autopilot denilen ozellik "henuz" cruise control'un cok daha gelismis hali ve auto streering olarak adlandirmak daha dogru.

    biraz haksizlik etmisim. ondan biraz daha fazlasi (:

    * sehirler arasi yollar disinda kullanilmasi "henuz" dogru degil.

    bu konudaki fikrim henuz degismis degil, yeni versiyonda gorucez.

    * hava kosullari, kamerayi engelleyecek kir, camur ..vs.. gibi kosullardan etkileniyor.

    bu konuda da yeni versiyondan beklenti yuksek.

    * autopilot ile araba kullanmak, ozellikle de serit degistirmek cidden insani biraz geren bir tecrube. ondeki araba aniden yavaslayinca arabanin fren yapacagini bilmek ama ondan once mudahele etmeden sakin kalmak cok zor. alismak gerekiyor. ozellikle de tesla gibi inanilmaz ivmeli ve yuksek hizli bir arac sozkonusu oldugunda.

    sanirim artik ben alistim, ani frenlerde bile tedirginligim gecti. bu arada anlik olarak baska tarafa bakarken ondeki arabanin fren yapmasi durumu ile karsilastigim iki seferde de panik yasamadan durumu kurtardim. tek kotu yani bu ozellige alisinca baska arabalarda da ayni beklentinin surmesi, olersiniz mazallah.

    * ondeki arac ile mesafeyi ayarlayan sistemin yedi derecesi var ve en yakin ayar bir hayli yakin, ben sahsen en uzak ayar ile kullaniyorum. ozellikle alisma devresinde insanlari germemek icin belki de daha uzak bir ayar olmasi gerekliydi.

    buyuk sallamisim. en uzak ayar (7) bir hayli uzak, ben artik (2) ye bile dusurmeye basladim. sanirim bu sayilar ondeki arabanin bulundugu noktadan kac sn sonra gececeginiz (tamamen uyduruyor da olabilirim)

    * sadece kotulemeyelim tabii ki. autopilot devrede iken sinyal verince (sol sinyal) otomatik olarak serit degistiriyor. sag serit icin aynisini yapmadi ya da henuz benim bilmedigim bir sey var.

    yapiyor, her iki yone de serit degistiriyor. fakat bunun icin belirli kosullar var. tam ayrintisini hatirlamasam da arkadaki arabanin bulundugunuz noktadan en erken 3 sn sonra gecmesi ..vs.. gibi bir kosul var, eger bu kosula uymazsa serit degistirmiyor. ayrica autopilot aktifken serit degistirince autopilot kapanarak cruise control moduna dusuyor.

    * denedigim en virajli yolda bile seritleri ortalayarak kullandi, serit kaydirmadi.

    daha sertlerini denedim, hala ayni. bu konuda oldukca basarili.

    --------------

    https://www.dropbox.com/…/tesla-consolejpg.jpg?dl=0

    fotografta ortadaki 69 (o anki hiz) un solundaki 75 (hedef hiz) sagindaki mavi direksiyon iconu ise autopilot'un aktif oldugunu gosteriyor.

    cruise control ondeki otomobilin hizina ayarli oldugu icin fotografin cekildigi anda araba hizi hedef hiz 75'de degil 69'da tutuyor.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap