380 entry daha
  • 3 ay kursa git yaparsın. evet yaparsın.

    ama yapabileceğin işi hindistanlı birine saatini 5$'a yaptırırım. (iyi para)

    peki sana ve o hindistanlıya ne yaptıramam?

    piyasada olmayan yeni bir teknoloji geliştirmesini, iş planı oluşturup iş geliştirme süreçlerinin planlı bir şekilde ilerlemesini, problemlerde daha hızlı, pratik ve daha sonra değiştirilmesi kolay bir çözüm, maintain kısmını halletmeni ve takım ruhuna uygun süreç izlemeni bekleyemem de yaptıramam da.

    üniversite bitince al eline işi gibisinden bir meslek değildir bilgisayar mühendisliği. kendini geliştirmen, süreçleri iyi takip edip bu işe emek vermeni isteyen bir meslektir. matematik altyapısı, pratik düşünme, araştırma ve düşünme becerisi ister. ne üniversitedeki 4 yılda ne de kurstaki 3 ayda bilgisayar mühendisi olursun. çalışma hayatındaki 5-6 yılda bilgisayar mühendisliğine adım atmış olursun.

    herkes kod yazmak olarak düşünür. halbuki kod yazmak bu işin ufak kısmı. çoğu mühendis, kod yazmak için çok kısa vakitler harcamaktadır. planlama, araştırma ve geliştirme süreçleri daha çok vakit almaktadır. zaten dikkat ederseniz, program yazan developerların çoğu daha genç yaşlardadır. kendini geliştirmiş ve pozisyon olarak yükselenler tecrübeleriyle diğer kısımlardaki işlere yoğunlaşırlar. çünkü kod yazma kısmı işe yeni başlayanın (tecrübesizlerin) bile yapabileceği bir şeydir.

    edit: imla
    +
    aşağıda birisi ingilizcenin öneminden bahsetmiş. kesinlikle katılıyorum kendisine. bu işin olmazsa olmazlarından birisi de ingilizcedir.
1154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap