• model olması mı diyeyim model yapılması mı , gösterilmesi mi?..

    üç beş sene evvel bazı islami çevrelerce çok dillendirilirdi bu, ''batı-abd , laik ve demokrat türkiye'yi ortadoğu'ya model yapmak istiyor ''falan diye. bu yüzden muhafazakar bir iktidar, ve hatta arap baharı filan ilintili olaylar...

    sonra ne olduysa oldu bizimkiler söylem değiştirdi, neredeyse en radikallerine kadar; halife-islam-şeriat ; islam dünyasının büyüğü, hamisi, ortadoğu'nun oyun kurucusu, at oynatanı oldu bizim muhafazakar parti.

    tekrar geri gidelim; o zamanlarda cumhurbaşkanı abdullah gül ve erdoğan'ın mısır'da laiklik çağrılarını hatırlayalım.

    modellik sözkonusu ise elbet televizyona da iş düşer. geçenlerde bir haberde okudum; ''türk dizileri arap coğrafyasında yuvalar yıkıyor'' diye. çok beğenilmiş ya da beğendirilmiş. türk ya da islam kültürü , ahlakı ile ilgisi olmayan bu diziler alakasız bir bağlantı olabilir mi ?

    burada güldüm çünkü olaylar çok trajikomik. türkiye , batı tarafından arap coğrafyasına laik-demokrat-muhafazakar bir ülke olarak model gösterilirken içerideki muhafazakar parti sevdalıları osmanlı'yı diriltme olarak görüyor, islamileşme olarak görüyor. dışarıdan bakan farklı, içeriden bakan farklı görüyor. aslında dış politika ile ilgili çoğu şeyde durum böyle; dışarıya ayrı, içkamuoyuna ayrı bir görüntü veriliyor.
hesabın var mı? giriş yap