3 entry daha
  • "başıma bir iş gelmeyecekse atatürk'ü sevmiyorum" ve "ülkeyi ingilizler alsaydı daha fazla hakkım olurdu" diyen nuray canan bezirgan'ın batının popüler kültürünün tipik bir yansıması olan bonus saçlı oğlu.

    işte bu popüler kültür öyle bir şey ki ne kadar kökten dinci bir aileden yetişirseniz yetişin ilişkilendiğiniz sosyal çevre ağıyla sizi içine alıp, bambaşka bir mutasyona uğratabiliyor.

    örneklerini türkiye'den ziyade batıdaki islamcı ailelerin yeni kuşak çocuklarında daha fazla gördüğümüz böyle vakaların çoğunda hep bir yerde sonunda bir kimlik krizine neden olan örnekler söz konusu oluyor. kişi tamamen farklı sosyal yaşantısıyla yetiştirildiği kökler arasında keskin bir geçiş sağlayamıyorsa, eninde sonunda bilinçaltındaki ödipal karmaşalara engel olamayıp ışid gibi kökten dinci terör örgütlerinin ideal kitlesini oluşturuyorlar. şu an ışid'in batıdan devşirdiği meczupların neredeyse tamamına yakınının hayat öyküsü böyle.

    tabi ki bu arkadaş böyle olur diye bir iddiam yok. aksine şu anda çok hayat dolu, esprili ve içinde bulunduğu çevreye uyumlu bir şekilde görünüyor. önemli olan o uyum ve yaşam enerjisini bir ömür boyu koruyup aklını ve vicdanını bilinçaltını deşecek unsurlara teslim etmemesi.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap