231 entry daha
  • trump'in baskan secilmesinden sonra california senatorlerinden yapilan ortak aciklama.

    http://sd24.senate.ca.gov/…lt-presidential-election

    ps: ceviri konusunda iddiali degilim fakat birden cok "ne diyor ?" diyen mesaj aldim. asagida basarisiz cevirimi bulabilirsiniz.

    ----------------------- ooo ----------------------

    bugun, farkli bir ulkedeki yabancilarin hissettigine benzer bir his ile uyandik cunku dun, amerikalilar cogulculuk ve demokratik bir topluma iliskin fikirlerinin, california halki ile uyusmadigini gosterdiler.

    daha once california'li olmaktan hic bu kadar gurur duymamistik.

    california'lilar, milyonlarca oy fark ile kizginlik, bagnazlik ve kadin dusmanligi ile beslenen politikayi guclu bir sekilde reddettiler.

    birligin en buyuk eyaleti ve ulusumuz ekonomisinin en guclu parcasi, en guclu ahlaki durusu sergiledi.

    california, nasil gorundugu, nerede yasadigi, hangi dili konustugu ve kimi sevdiginden bagimsiz olarak her kesimden, yastan ve inanctan herkese adalet ve firsat sunuyor ve sunmaya da devam etmek zorundadir.

    california diger eyaletlere uzun suredir ornek olmayi surduruyor. ve, california halkini ve gelisimini savunacaktir. bir oylamanin, kusaklar boyu suren tarihi cesitlilik, bilimsel gelisme, ekonomik basari ve kuresel sorumluluk bilinci ile surdurulen ilericiligimizi geriye cevirmesine izin vermeyecegiz.

    trump baskanliginin ve federal kanunlara ait yaptirimlarin, eyaletimize ait federal butce katkisi ile yuruyen programlari, istihdam yaratan dis ticarete bagimli yatirimlari ve eyaletimizde yasayan halkin haklarini nasil etkileyecegine dair federal, eyalet ve yerel yetkililer ile baglantiya gececegiz. baskanlik transferi sirasinda mumkun olan en cok zamani kullanarak kazanimlarimizi savunmak icin mumkun olan her turlu araci kullanacagiz.

    donald trump baskanligi kazanmis olabilir ama inandigimiz degerlerimizi degistirmedi. amerika bir kisiden veya partiden daha buyuktur. gecmise suruklenmeyecegiz. sosyal dokumuzu veya anayasamizi zedeleyecek her tur girisime karsi direnise liderlik edecegiz.

    california bu ulusun baslangicinda, onun bir parcasi degildi ama su an acikca gorunen onun geleceginin koruyucusu oldu.
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap