5 entry daha
  • istanbul üniversitesi, iktisat fakültesi, siyaset bilimi kürsüsünde, profesör unvanına sahip akademisyendir.

    - ilber ortaylı'nın öğrencisidir. [derslerde ara sıra ilber ortaylı ile ilgili anılarını anlatır.]
    - kaç dil bildiğini bilmemekle beraber rivayet çoktur. fakat ingilizce, arapça, almanca bildiğini biliyorum. muhtemelen daha fazladır. osmanlıcası ise dillere destandır.
    - hocanın geniş bir ilgi ağı vardır. her ne kadar siyasi tarih kökenli olsa da, osmanlı tarihi, osmanlı musikisi, diplomasi tarihi gibi alanlarda da yetkinliğe sahiptir.
    - tam bir öğrenci dostudur. öğrenciyi derste tıka basa bilgiyle doldurur ve sıkılmazsınız. geniş bilgisi dolayısıyla konudan konuya geçiş yapar ve bazen dersin asıl konusu dışında geçer o ders. saatlerce anlatabilir, siz de saatlerce dinleyebilirsiniz.
    - hocanın gezileri de meşhurdur. öğrencileriyle ayasofya, topkapı, galata'yı çok defa dolaşmıştır. teorik bilgisinin yanında böyle de pratik dersleri vardır.
    - mûsiki ile arası iyidir. hem batı, hem doğu müziğini takip eder. feyruz hayranıdır. bilen ışıktaş ve yaprak sayar, yakın dostlarıdır. hatta yüksek lisans tezi bile mûsiki ile bağlantılıdır.
    - odasına girdiğinizde yerden göğe kadar kitap görebilirsiniz. aman! dikkat edin! bir kitap düşürebilirsiniz! o derece kitap var yani.

    hocayı tanıyanlar bilir ki yazdıklarım devede kulak. bir öğrencisi olarak kendimi şanslı hissediyorum. eğer ki yüksek lisans ve doktora yapacaklar varsa namık hoca'yı kaçırmasın derim.

    meraklılarına;
    namık sinan turan hocanın yüksek lisans tezi: türkiye'de çağdaşlaşma ve müzik, danışman: prof. dr. mustafa toktamiş ateş, istanbul üniversitesi, sosyal bilimler enstitüsü, siyasi tarih anabilim dalı, 1998.

    doktora tezi: hilafet kurumundaki yapısal değişim ve osmanlı hilafeti, the structural change in the caliphate institution and the ottoman caliphate, danışman: prof. dr. toktamiş ateş, istanbul üniversitesi, sosyal bilimler enstitüsü, uluslararası ilişkiler anabilim dalı, 2003.

    ek: namık sinan turan'ın neredeyse tüm makalelerine academia hesabından ulaşılabilmektedir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap