6 entry daha
  • 16 aralık 2016 tarihinde süreyya operasında izleme fırsatı bulduğum opera oyunu. dışarıda kar atıştırırken giuseppe verdi'nin müziği ile keyiflenmek gibisi yok. süreyya küçük bir salon olsa da iç dekorasyonunu ve o sıcacık havasını beğeniyorum.

    ernani'ni suat arıkan şöyle anlatmış:

    "victor hugo'nun önemli tiyatro oyunu "hernani"den esinlenerek yola çıkılan, g. verdi ve f.m.piave'nin ortak çalışması "ernani", verdi'nin kendi ismini ilke kez yurt dışında duyurmasını sağlamakla birlikte, tanzimat dönemi'nde -ülkemiz topraklarında- naum tiyatrosu'nda oynanan ilk verdi operası olması açısından da ayrı bir önem taşımaktadır."

    türkiye cumhuriyeti döneminde ilk kez bu sene sahnelenmeye başlamış.

    4 perde, iki ara var alkışlar dahil 2 saat 50 dakika sürüyor. kalabalık bir kadro için sahne küçük kalıyor.

    müzikler inanılmaz keyifliydi. çok sesli olan bölümler inanılmaz etkileyici. orkestra yönetmeni roberto gianola idi. türk şeflerin seçilmemesinin özel bir nedeni mi var bilmiyorum. son oyunların hepsinde yabancılar vardı.

    elvira'yı deniz yetim oynadı. şahane bir ses. ilk önce
    evren ekşioğlu'na denk gelmedim diye üzülmüştüm ama deniz yetim de harika bir iş çıkardı.

    dekor ve kostümler bana göre iyiydi, yanımda oturan kadınlar ikisine de geçer not vermediler. notum yüksek herhalde... tek eleştirdiğim nokta düğün yatağım mezar mı olacak sahnesindeki yatak feciydi. istikbal'in anadolu yatak takımları gibi.

    özetleyecek olursak opera severlerin kaçırmaması gereken yeni bir oyun. emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap