25 entry daha
  • --- spoiler ---

    bir damar tutturmuş gidiyor, lakin hikaye açısından farklı gibi olsa da yeni bir şey yapıyor diyemeyiz, katkıda bulunduğu bütün filmler aşağı yukarı birbiri ile alakalı, devam eden bir hikaye gibi, temel bazı temalar üzerine kurulu. buna rağmen orjinallik yok veya ifade etmeye çalıştığı şeyi anlatamıyor, anlatmak için bulduğu yollar ise sunduğu hikayenin kendince yüksek düzeyine yaklaşamıyor.

    psikozlu, gerçek ile hayal arasında muğlak kalmış, hikayesinin doğruluğu muğlak karakterler yeni bir şey değil. another earth biraz farklıydı, sound of my voice ve the oa aynı konunun farklı hali gibi. gelecekten gelen veya doğaüstü bir olay yaşamış tipin hasta çıkması üstelik deneyimleri ile alakalı araştırma kitap vs bulunup seyirciyi ikilemde bırakma olayı birebir k pax denilen filmde de vardı, hatta zorlarsanız the usual suspects bile esin kaynağı sayılabilir.

    tamam filmleri biraz farklı, shane carruth gibi değişik bir tarz tutturmaya çalışıyor ama dizide dediği gibi anlatmak kolay değil diyerek modern dans gibi bir şeyler yapmakta olmuyor.

    bu kafada giderse yaptığı filmler basmakalıp gibi bir şey olacak... bir ara b sınıfı bk filmlerinde "meğersem rüyaymış" akımı filmler basmıştı ortalığı, hikayenin kahramanı filmin basında darbe alıp bayılıyor, gözünü açtığında uzaylılar, dinazorlar, paralel evrenler falan derken filmin sonunda gözünü hastanede açıyordu. beraber uzayda cenk ettiği eleman doktor olarak ilgileniyor, giderken göz kırpıyordu, sende küfür ediyordun. brit marling'te bunun "meğersem kafayı çizmiş, hepsini uydurmuş, alayı üfürükmüş.... mü acaba?" sını yapıyor o kadar...

    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap