9 entry daha
  • sadece ve sadece halkin bilinclenmesiyle, dine degil bilime ve mantiga deger vermesiyle kisaca koklu bir halk harekâti ile olabilir. bu onermeyi aciklayalim;
    denizler, mahirler, ibrahimler devrimi halk tabanina yayarak halkla beraber yapma gayesindeydiler. yalniz onlarin hesaba katladiklari bir sey vardi, o da; islamiyet. onlar sosyalist devrimi kuba devrimi gibi yapabileceklerini dusunduler hep halk ile. ama kuba da devrimin onunde engel olabilecek bir islamiyet yoktu ve kuba devrimi halk ile basariya ulasti. 1968 gencliginin devrimi ise bu basariya ulasamadi, halk tabaninda destek gormedi( deniz'i, yusuf'u, huseyin'i, mahir'i ve ibrahim'i kolluk guclerine ihbar edenler hep halkti) illa koklu bir degisim icin yuce atamiz ataturk olmaya gerek yok, halki egitmekle, bilinclendirmeyle yapacagiz bunu. yalniz bu turkiye gibi din argumani oncelikli olan ulkelerde kolay birsey degil. oncelikle siyasi erk'in hegomanyasina son vermekle olmali( nasil olacak bu diktatorluk rejiminde o da buyuk bir sorun) basa gelecek siyasi guc'un egitime, bilime, mantiga, felsefeye, halka inmeye yonelik planlari olmali ve devreye sokulmalidir.( suanki siyasi guc gibi, egitim, bilim gibi kavramlara degilde, insaatlara, dinsellesmeye projeler uretmemeli) emin olun akp'nin 15 yilda yaptigi tahribat bu sekilde 5-10 yil gibi bir surede tamamen duzeltilebilir. anadolu'daki koylere koy enstituleri tekrar hayata gecirilmeli, kuran kurslari degil, koy enstituleri acilmali.
    bunlar kolay yapilacak seyler degil. ozellikle 1980 darbesi ile ulkeye siyasi islami sokan abd ve digerleri boyle bir aydinlanmaya, degisime ne kadar musade eder orasi muamma.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap