73 entry daha
  • çok iyi doktorlar ile olanakları bir türlü buluşturamayan yerler. biri varsa diğeri yok.

    dizim davul gibi. 3 yıl kadar önce sol dizim şişmişti, romatoloji ve ortopedide geçirmiştim zamanımı. özel hastaneye gitmiştim o dönem ama düğünde ortada oynayana para atma hareketi vardır ya, hah, işte onunla bütün maaşı saçınca bu defa kalktım devlet hastanesine gittim. yıllık iznimden bir hafta kullandım, kesin kararlıyım, gerekirse kalanı da kullanıp bu işi çözeceğim.

    başka kentleri bilmiyorum ama izmir'de devlete ait bu eğitim ve araştırma hastanelerinin aynı ilçe içinde farklı poliklinik binaları oluyor. ben mesela romatoloji sevki almak için kilise sokağı'ndaki binada ortopediste göründüm. evden 300-400 metre uzak, müthiş bir konfor. internetten randevu aldım, gittiğimde çok sıra beklemedim, doktorum genç ve ilgili biriydi, sevki yaptı ve ayrıca önerilerde bulundu. bunlardan biri de fizik tedavi uzmanına görünmemdi sözgelimi. ama fizik tedavi için aynı hastaneden 3 ay sonraya randevu alabildiğimi görünce özel bir hastanede sürdürdüm işin bu bölümünü.

    sevki alınca internet randevusu romatoloji için de açıldı. o hafta içinde bozyaka eğitim ve araştırma hastanesi'nde bir randevu buldum, hem de ertesi güne. "bi sonuç göstereceğdik!.." diyen çomarların arasında bekledim, muayeneye girdim. doktorum bir gregory house olmasa da, daha elle muayenede romatizma olmadığını anladı ve diğer olasılıkları değerlendirmeye başladı. rutin tahlilleri de istedi o arada. sonra boynumdaki ve sırtımdaki iyileşmeyen sivilcelerden kuşkulandığını, behçet tespit edilmediğine göre yumuşak doku romatizması olabileceğini, solunum yolu enfeksiyonuyla birlikte dizimin şişmesinin bağlantılı olabileceğini söyledi. bunun için de 2 kan tahlili varmış. "dışarıda yaptırmanız pahalı olur ama maalesef bizim hastanemizde de yapılmıyor. tepecik * ya da yeşilyurt * hastanelerinde yaptırabilirsiniz. ben yazayım, oradaki doktorlardan rica ederseniz istek yaparlar." dedi.

    ben yine de para saçacağım ya, özel laboratuara sordum bu tahlilleri. yapıyorlarmış emme toplamda 750 gayme tutuyormuş. "olduuuu, ben sizi ararım efenim..." deyip girdim internete. (bu arada devletin e-nabız ve mhrs uygulamalarını indirip abone oldum. süper kolaylık). ertesi güne tepecik hastanesi'nin konak polikliniğinde bir randevu var. aldım. bozyaka'da öğleden sonra olduğu için veremediğim kanı ertesi sabah verdim, oradan konak'a indim, muayene oldum. resmen abla şefkatiyle yaklaşan bir doktor hanım mırın kırın etmeden laboratuar isteğini çıkarttı. daha doğrusu çıkartmaya çalıştı. iki tahlilden biri var, diğeri yok çünkü. "eh n'apalım, yaptırabildiğim de işimi görür." dedim. gittim kanımı verdi. yeşilyurt'ta randevu baktım ama aralık ayının son haftasına alabiliyorum ancak. öğleden sonra bozyaka'da sonuçları gösterirken de söyledim, biri varmış öbürü yokmuş diye. "bir fikir verir en azından. gerekirse diğerini sonra yaptırırsınız." dedi doktor hanım. tahlil 5-7 gün arasında sonuçlanıyormuş. 10 günlük süre dolacağından, doktor hanım beni yeşil bölgeye aldı sevkle uğraşmadan randevu alabilmem için.

    e-nabız üzerinden kontrol ederken baktım, romatoloji faktör bilmem ne gibi bir tahlil sonucu yansımış. randevumu almıştım zaten, kalktım gittim bozyaka'ya. basit bir hilem var, hep işe yarıyor: ilgi çekici, akılda kalıcı bir renk giyip giderim doktora, kontrolde de aynı kılığı giyerim. nitekim doktor hanım hemen hatırladı. "farklı hastane olduğu için belki sizin ekranınınıza yansımaz dedim, çıktılarını aldım geldim." deyip uzattım sonuçları. bakıp gülümsedi, "bunlar benim burada talep açtığım tahliller. tepecik tahlillerinin sonuçları nerede?" dedi. meğer onlar internete yüklenmezmiş. hastaneden almam gerekiyormuş. "size söylemiş olmalılardı." ama olmadı işte. özür dileyip apar topar çıktım. taksiye atlasam 10 dakika sürmez, hemen alır çıkar, tekrar aynı taksiyle dönerim geriye planı yapıyorum. saat zaten 3, 1 saat sonra muayene filan bitecek.

    neyse, cengâver bir taksiciyle indik konak'a. daldım içeri, doktorluk sekreterinden alacaksınız dediler. gittim sekreterin yanına, anlattım durumu. (o arada önüne gelen giriyor doktorun yanına, kız bana çemkiriyor numaranız yanınca gireceksiniz diye. başka hastanede göstereceğim sonuçları, bana çıktıları lazım yalnızca deyince allahtan sakinledi). girdi bilgisayara, "ama yok?" dedi. biraz daha baktı, gelin dedi laboratuara götürdü. sorduk orada. "valla bu tahlil için buradan ilk kez sizin için kan almışız." dediler. "eee?" dedim. "aslında tepecik'teki merkez binada olması lazım bu işlerin." dediler. "eeeeee?" dedim. "buradan oraya giderken bazen hatalar oluyor." dediler. "eeeeeeeee?" dedim.

    "sizin kanınız yanlış tüpe konduğu için tahlil isteği iptal edilmiş orada." dediler.

    şu an için 14 günlük yıllık izin işimi görmeye yetmiyor. ama 1 aralık 2017 sonrası 6 yılımı doldurup 21 gün izne kavuşunca, kesin bu tahlilleri filan hepsini halledecem. ya da piyango bileti almaya devam, büyük ikramiye değil ama bir tık altı bile çıkarsa özel hastanede tüm tetkiklerimi yaptırabiliyorum. umutluyum.

    aha bu da tamamlayıcı hikâye: (bkz: #65250350)
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap