214 entry daha
  • arkadaş ne zirzop yazarlar var bu sözlükte, ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

    - ''ülkede işkence ve muhtemel idam var'' ne demek lan? muhtemel idam ne demek? yok yunanistan da gerçekten hukuk varmış da, bizimkiler gibi önünü iliklemiyormuş. bu kafalara nasıl çıkmayı başardınız ?

    - amerika'da, polisler yolda gördükleri silahsiz siyasileri vuruyor. vurmadıklarını da merkeze götürüp iç dış yıkama yapıyor, avrupa da toplumsal olaylara müdahale konusunda türkiye'den aşağı kalır yanları yok ha bir de karakola götürüp ne halt ediyorlar o kısmı allah bilir? onlar genellikle birbirleriyle çatır çutur iade antlaşmaları yapıyor, biz ise işkence yapıyoruz herkese.

    - hele ki muhtemel idam ne demektir, bir allahın kulu açıklasın bana? yazar bir de kendi ağzıyla itiraf etmiş. '' apo'yu iade edecekleri zaman idam edilmeme şartı koştular ve edilmedi'' demiş. e güzel arkadaşım o zaman idam vardı ve bu şekilde iade ettiler. e şimdi direk idam cezası diye bir ceza yok ne yani muhtemel olarak gelebilir diye mi vermiyorlar? nasıl ya? onlar adamları iade edecekler, biz de yargılamaya geçmeden -sekiz- kişi için ülkeye komple idam cezasını geri getirip adamları mı asacağız?

    - ha mesela şöyle bir durum olsa; bu adamlar fikir adamları olsa veya bu adamlar gazeteci, yazar, çizer, eleştirmen, sıradan vatandaş, milletvekili, bakan vs. olsa anlarım ama bu adamlar asker lan asker. hem de ülke içerisinde darbe yapmaya kalkmış yetmemiş, yüzlerce sivil vatandaşı gözünü kırpmadan süngülemiş, vurmuş, taramış, bombalamış, üstünden tankla geçmiş askerler. bu da yetmemiş ülkenin kamu kurumlarını bombalamış yetmemiş meclise bomba atmış adamlar lan bunlar. yahu bu ülkede zibilyon tane darbe oldu. kim gidip ülkenin meclisini bombaladı? meclisi bombalamak nedir lan? rahmetli büyük babam albay idi. iyi ki o günü yaşamadı ya adam kahrından ölürdü herhalde.

    - neyse şimdi bu adamlara siyasi mülteci muamelesi mi yapılacak? hem de ''biz türkiye'ye güvenmiyoruz'' gerekçesiyle.

    - aslında yunanistan'a da kızmamak lazım çünkü konunun onlarla bir ilgisi yok. bu lafı söylemekten nefret ederim ama konu gerçekten bu adamları vermek istemeyen ''güçler'' ile alakalı. çipras daha ilk haftalarda ''en hızlı sürede iade etmeye çalışacağız'' derken, karşısına böyle bir denklem çıkacağını tahmin etmemişti. ben gerçekten inanıyorum ki adamın elinde olsa, şıp diye iade edecekti ama ettirmediler işte bunun başka bir açıklaması var mı? hala hak hukuk diye maval atıyorsunuz.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap