9 entry daha
  • çay yok bok için nedir biliyor musun?

    hizmet sektörü ile müşterinin varabileceği maksimum ilişki seviyesidir. bin bir türlü okul oku master yap kitap karıştır şu iletişim düzeyini çözemezsin. bu kadar net, bu kadar yalın. bu laf ve benzerlerini duyduğun an bil ki müşteri ile servis elemanı ilişkisi gelinebilecek en laçka düzeye gelmiştir.

    bilhassa kendi tecrübemden de pay biçiyorum (ki bir beyaz yakalı olarak plazada çalışıyorum). çay & kahve servis elemanları ile başlayan düzeyli ve efendi diyalog bir süre sonra yerini esprilere ve samimiyete akabinde arkadaşça bir diyaloğa ve en sonunda da dedikodular ve beraberinde çay yok bok için seviyesine geliyor. n'apsan değişmez.

    bu goygoy o kadar ileri düzeylere uzanır ki, çay kahve servis elemanı aşırı samimiyetin getirdiği cıvıklıkla kendini ortamın kralı ilan eder. herkesi tanıyor olmanın verdiği rahatlık ve özgüvenle servis anını ufak bir stand up tadında yaşar/yaşatır. ona buna milletin taklidini yapar, ne bileyim farklı katlardan bilgiler verir, işi gücü varsa sana danışır, çeker sandalyeyi işinin ortasında sohbete başlar, beyazyakalılık klişeleriyle alay eder makara yapar.. vs vs.. ufak bir çay servisi olur sana grift bir ilişkiler yumağı..
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap