105 entry daha
  • twin suns (3x19) bölümüyle çok özel bir bölüm sunan dizi.

    --- spoiler ---

    obi-wan kenobi intikam duygusuyla mı hareket etti bilinmez, ama nihayet hocası qui-gon jinn ve gizli aşkı satine kryze'ın hesabını sormuştur.

    dövüş süresinin kısalığı, aslında star wars hayranlarına verilmiş bir armağandır. hatırlanırsa, darth maul yıllar önce ataru stiliyle dövüşen qui-gon jinn'i önce kılıcının kabzasıyla kafasına vurarak sersemletmiş, ardından da öldürmüştür.

    ilerlemiş yaşıyla birlikte daha da bilgeleşmiş olan obi-wan ise önce soresu stiliyle dövüş pozisyonu almış, ancak darth maul'u tuzağa düşürmek için duruşunu hocasının ataru stiline çevirmiştir. maul da bunu fark ederek duruşunu değiştirip saldırıya geçmiş ve yıllar önce qui-gon'a yaptığı gibi kılıcının kabzasıyla obi-wan'a vurmayı denemiş, ama bu ölümcül hatası ile kendi sonunu getirmiştir. obi-wan olması gerektiği gibi üç hamlede efsaneye son vermiştir.

    kaynak

    ezeli rakibine dahi son nefesinde saygı göstermesi, anakin skywalker zibidisinin aksine obi-wan'ın neden gerçek bir jedi olduğunun başka bir kanıtıdır.

    tek üzüldüğüm nokta, dizinin bize darth vader vs darth maul düellosunu sunmamış oluşudur. sanırım maul'a son noktayı gene obi-wan'ın koyması gerekiyordu.

    --- spoiler ---
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap