1 entry daha
  • edit: kişisel kural kitapçığımın hiçbir maddesine uyamadım. üzgün müyüm? evet.

    ...

    şimdilik entry yazmasa da dönmüş yazar.

    tüm entry'lerim: https://eksisozluk.com/…li-gocmen/son-entryleri?p=1

    kendim için küçük bir kural kitapçığı hazırladım. artık sözlüğü daha iyi kullanabileceğimi ve içerik kalitesine olumlu katkı yapabileceğimi düşünüyorum.

    1. insanlar hakkında:

    > yalanlara inanmak isteyen birine doğruları anlatamazsın.
    > çöp, çöp olarak kalmaya mahkumdur.
    > saldırganlık fikir iletmenin bir yolu olamaz.

    2. dolayısıyla entry yazarken...

    > gündem hakkında yazmak yasak değil ama kısıtlı. beş yıl sonra okunduğunda da bir anlam ifade etmesi gerek o entry'nin.

    > öfkelenmek serbest, ama bu öfkenin entry'yi ele geçirmesi yasak. yazacağın yazı sükunetle ve mantık ilkelerine uyarak yazılmış olmalı.

    > toplam entry sayın 800'ün altında olmak zorunda. bir entry yazdığında eski entrylerinden birini silmeden onu yayınlayamazsın. dolayısıyla yeni entry'nin entry silmeye değer bir kalitesi olup olmadığını sorgula.

    > bir entry'yi sıcak olarak yayınlamak yasak. kenarda en az 24 saat beklemek zorunda ki soğuk değerlendirme yapabilesin.

    > sadece bakınızla geçiştirmek, komik olmayan bir espri yapmak, daha önce yazılmış bir şeyi yazmak vs. yasak. o entry gerçekten yeni bir ufuk açıyor mu? açmayacaksa yazma. insanlar senin o konudaki düşünceni öğrenmek zorunda değil.

    > aynı başlıkta cevap almış bir entry'ni silemezsin. ilgi görmemiş ya da okuyana bir şey katmayan entry'lerinden silmelisin.

    3. mesaj özelliğini kullanırken dikkat etmen gerekenler:

    > kavga etmek için asla ve kat'a mesaj atma.

    > entry'si boş olan, saldırı içeren ya da yalan ve dezenformasyonlarla bezeli yazarlara da mesaj atma. "2+2 5'tir" diyen adama "hayır kardeş 2+2 4'tür" demene gerek var mı? seni dinler mi? o da bilmiyor mu aslında 4 olduğunu?
    bir yazara mesaj atıyorsan değecek, kaliteli bir yazar olsun.

    > seviyeli bir tartışma esnasında karşı taraf hakarete başlamışsa tartışmayı bitirdiğini duyur ve cevap vermeye kalkışma.

    > gelen mesajlara cevap ver, saldırı amaçlı atılan mesajlar hariç. farklı fikirleri öğren, farklı insanlarla diyalog kur. sözlük bunun için var.

    4. diğer fasiliteler:

    > mesaj atmaya tenezzül etmediğin yazarı ve başlıklarını engelle. kalitesiz içerik, hakaret, küfür okumak zorunda değilsin.

    > hayat görüşü senden farklı olsa bile iyi bir yazarı badilere eklemekten çekinme.

    > iyi bir entry için şükela butonuna, kötü bir entry için çok kötü butonuna bas. yazarına göre değil entry'ye göre oyla.

    kişisel kural kitapçığı sonu.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap