26341 entry daha
  • değerli beşiktaş'lı kardeşlerim:

    lütfen oğuzhan'ı beğenmeyenle futbol konuşmayın. biz bunları hep anlattık (bkz: #66402365).

    oğuzhanı ver, al kimi istersen onu fenerbahçe'den şu an puan tablosunda yer değiştirirsin.

    ---------------

    herkes 50-60 milyon euro harcayarak yeni takım kurma heveslerine girmiş. yok öyle dünya arkadaşlar. marcelo'dan iyi stoper almış adam. ben biliyorum vallaha bak onu. bonucci.

    benim makul ölçülerde kalacağına inandığım yeni sezon düşüncem aşağıdadır:

    kale - fabri, utku. tolga satılabilirse büyük iş.

    defans - 4 her an forma giyebilecek defans oyuncusu için şu an elimizde bence 3 tane var. marcelo, mitrovic ve tosic. diğerleri ile yollar ayrılabilir. 1 oyuncu transferi - mümkünse marcelo'ya sorup alınacak. ilk tercih olarak marcelo-transfer şeklinde dizilim.

    kenar bekler - caner, gökhan, adriano, beck yeterli. beck aslında çok fazla defosu olan bir adamımız yalnız üstteki diğer 3 arkadaştan herhangi birinin yokluğunda kulübe de bile olsa kazanç. tek adamla hem sol hem sağ beki yedekleyebilmek, 18 i kurmak açısından büyük avantaj.

    orta saha ikilimiz - 11 de yine atiba oğuzhan tabii. necip burada hem atiba hem de rakip takım güçlü olduğunda son anlarda oğuzhan'ı yedekleyebilir. tolgay 4 milyon bandında gözden çıkarılabilir. yerine genç (gerçekten genç 27 yaşında değil), saygılı, atiba abisinin sözünden çıkmayacak, noah'ın amcası olacak bir oyuncu gelebilir.

    kanat ve forvet arkası - kanatta tek adamımız var babel. diğer kanatta oynayan oyuncumuz gidince arkadaşlara yemek sözüm var. kesinlikle en büyük para buraya verilmeli diye düşünüyorum. 1 tane 11 de oynayacak kanat. 1 tane de her iki kanatta oynayabilen hem babeli, hem de yeni gelen arkadaşı yedekleyebilecek bir kanat. alt yapıda da kanatta oynayabilen mevcut en iyi oyuncumuz kim ise yavaş yavaş kadroya alıp, abilerinden bir şeyler öğrenmesi sağlanmalı. türkiye kupası gibi organizasyonlara bu çocukla çıkılmalı. forvet arkasında talisca kalır diye umuyorum. maç kaçırma olasılığına karşı, kalitesi sosa kadar olmasa da bütçemiz dahilinde forvet arkası oynayabilecek oyuncu transferi.

    forvet - cenk ve abu yeterli. abu giderse, yerine aynı tip bir forvet lazım diye düşünüyorum. ki abu ya vereceğimiz paradan azına bulamayız gibi geliyor.

    ciddi bir pazarlık süreci olacaktır. istediğimiz rakamları satışlardan bulabilirsek (ffp açısından) alırız diye düşünüyorum. fakat kesinlikle maaşı konusu masaya yatırılmalı. oğuzhanı biliyorsun değil mi koçum? atiba'yı? cenk'i? babel'i tanıyon? fabri'yi? adriano hani barca'dan? bak koç biz bu adamlara sırasıyla şu kadar ücret ödüyoruz diye tane tane anlatılmalı.

    gözümde yolların ayrılması gerekenler sırasıyla: q7, boyko, rhodolfo, tolga zengin, pedro, milosevic, gökhan inler, veli kavlak, mustafa pektemek, fiyatını bulursa tolgay arslan ve adriano.

    bunlardan bazılarının satışı kabul edelim ki epey zor.

    benim yeni sezon 4-2-3-1 im:

    -------------------------fabriiii fabriii-----------------------------
    gg-------------marcelo---------mitrovic/tosic/transfer-----caner

    ---------------ouşan---------------------------atiba-------------------

    -----transfer--------------talisca/transfer------------------babel---

    --------------------------------abu/cenk----------------------------------

    yedekler : beck, adriano (satılmazsa), tosic (form duruma göre 11 de devam edebilir),
    necip, atibayedeğigenç/transfer, kanatyedeği/transfer, forvetarkası/transfer, abu/cenk hangisi 11 değilse.

    tahmini toplam satışlar: 15 milyon euro bandında.

    tahmini bonservis harcamaları:
    abu için 6-7 milyona anlaşma sağlanmaya çalışılmalı. değilse o bantta yine aynı tip santrafor bulabiliriz.

    kanat 11 i, kanat yedeği ve forvet arkası yedeği için bence 11 imiz de oynayacak oyuncu için paraya kıyıp, diğer yedek kardeşlerimizi bonservissiz veya bir alt kalitede almak daha doğru seçim olur. kanat 11 i için lens, visca tarzı bir oyuncu bakabiliriz böylece. bütçe 6-7 milyon.

    defans transferi için ise ffp balansına dikkat ederek bonservissiz veya kalan bütçe ile bir miktar bonservis verilerek halledilebilir.

    not : atiba şu takımda herkes için tartışmasız en fazla saygı duyulan ve sevilen oyuncu. tabii ki ben de öyle düşünüyorum. fakat şu gerçeği de göz önünde bulundurun çemçük çemçük oğuzhan demeden önce:

    4-2-3-1 in 2 si için:

    atiba-oğuzhan : rahat şampiyon yapar,
    topal-oğuzhan : zorlanarak şampiyon yapar,
    de souza-oğuzhan: çok zorlanarak şampiyon yapar,

    atiba-topal : 1.2. liğe oynar.
    atiba-de souza: 1.2.3. lüğe oynar.
    topal-de souza: 2.3.4. lüğe oynar.

    en fazla saygı/sevgi atiba'ya. yalnız emin olun takımımızdaki en kilit isim oğuzhan. ha yaptığından daha iyi olabilir mi? elbette. ki umuyorum olacaktır.
29800 entry daha
hesabın var mı? giriş yap