• taze bir bilimkurgu dergimiz. kendileri " yerli bilimkurgu yükseliyor grubunun amacı (ybky), türün, hayranlarını bir araya getirerek, maalesef pek çoğundan haberdar olmadığımız bilimkurgu yazarlarımızı ve görmezlikten gelinen kitaplarını gün yüzüne çıkarmak, yerli bilimkurgu kitaplarını üst raflara çıkararak, görünür kılmak ve ülkede bu türün ne kadar ciddi boyutlarda ürün verdiğini gösterebilmektir." olarak ifade etmişler.
    henüz iki sayı çıkarmış olmalarına rağmen dergiyi incelediğimde içeriğin kaliteli ve dolu olduğu izlenimine vardım. emek verilerek, özenerek hazırladıkları belli. internet sayfalarında haftada bir yerli bilimkurgu kitabı incelemesi yapmaları da ayrıca hoşuma gitti tabi.
    kısa öykü yarışmaları düzenlemelerini de tebrik etmek lazım, yazmak isteyen ve kendine yer bulmaya çalışan yetenekli kalemler içinde bir fırsat sunmuşlar.
    dergi de pek çok ünlü yerli bilim kurgu yazarlarının da yazılarıyla katkıda bulunması iyi işler çıkaracaklarının bir işareti sanırım. her sayı daha fazla katılımcı ve daha renkli, kaliteli yazılar ile zenginleşen dergi yakında kendinden çokça bahsettireceğe benziyor.
    (bkz: http://yerlibilimkurguyukseliyor.com/)
    sayfalarına göz atmak için
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap