1 entry daha
  • blockchain tabanlı sosyal medya paltformu.

    ponzi değil arkadaslar. steemit.com baslığına da yazmıstım zaten buraya da yazayım aynısını. haziran 2017 den beri yani yaklasık bir aydır kullanıyorum. diğer sosyal medya platformlarındaki gibi paylasım yapıyorsunuz yine fotoğraf, video, hikaye, yazı, blog aklınıza ne gelirse iste. facebook, twitter, instagram hepsinin karısımı gibi bisey.

    ama daha pek kisi tarafından bilinmiyor bu site. açılmıs 250 bin hesap var suanda sitede. türklerden de yaklasık 200 kisi var suanda. çoğunluk koreli ve amerikan. yani facebook un 1 milyarı askın, instagramın 700 milyon kullanıcı sayısına bakacak olursak 250 bin çok az ama ilerde hepsini yerle yeksan edip tek basına tahta oturacağını düsünüyorum.

    steemit.com' un diğer platformlardan farkı yaptığınız paylasımlardan steem dolar kazanabilmeniz. eğer paylasımlarınız baskaları tarafından beğenilirse yani upvote alırsa steem dolar kazanıyorsunuz ve o biriken para paylasımınızın altında gözüküyor. bu steem dolar ı da fazla zorluk çekmeden birkaç islem yaparak türk lirasına çevirip güle güle harcayabilirsiniz.

    iki ay önce burada içerik yayınlamaya baslayan arkadasım aylık ortalama 1000 lira gibi bir para kazanıyor burada suan ve türk lirasına çevirip çekti parayı. ben 28 steem dolar yani bugünkü kurla (1 steem dolar = 0.95 dolar = 3.33 türk lirası) 100 lira kazandım bir ayda henüz çekmedim parayı ama.

    henüz az bilinmesi çok büyük bir avantaj bence hemen bir hesap açıp içerik yayınlamaya baslamak yapılması en mantıklı sey. düsünsenize ilerde facebook gibi patladığını. türklerden siteye üye olan ilk 250 arasında olacaksınız. üstelik ortada para döndüğü için erken üye olmanız daha çok takipçi, daha çok takipçi de (eğer takipçileriniz tasaklı hesaplarsa) daha çok para demek. bence bu fırsatı kaçırmayın. ama face gibi ya da instagram gibi hemen çat diye üyelik vermiyorlar. basvuru yaptıktan sonra yaklasık iki üç gün içinde onay mesajı geliyor. ondan sonra aktif kullanabilmeye baslıyorsunuz.

    ama sunu da ekleyim. burada çabuk zengin olmak gibi hayallere kapılmayın. yoksa hayalleriniz yıkılır. çok özen göstererek, kaliteli içerik paylasarak, baskalarının sizi takip etmesini sağlayarak, belirli bir itibar kazanarak (zaten sitede bir itibar puanı var herkesin) zamanla gittikçe daha çok para kazanabilirsiniz.

    sitenin kullanımı, ilk içeriğin nasıl paylasılması gerektiği, nasıl para kazanıldığı, yayınlara nasıl fotoğraf video eklendiği gibi sorularınızı sorabilirsiniz. bildiğim kadarıyla cevaplarım. ben de daha her seyini çözebilmis değilim.

    4 ay sonra gelen edit: site bugün beta asamasından çıktı. ha bir de benim bu siteden kazancım da bin lirayı asmıs durumda. eğer steem power ları da çekmeyi düsünürsem üç bin lira filan suana kadarki toplam net kazancım. sitenin ekonomik alt yapısını ve mantığını çözdüm diyebilirim artık. ama yine de kafamda bazı nasılhesaplanıyorlanbu soruları yok değil.

    ha bir de bu siteden kazanç elde edebilmek için güçlü hesapları bağlamanız lazım. onların destek vermesiyle elle tutulur biseyler kazanabilirsiniz ancak. yoksa paylasımınızı yüz kisi de beğense bin kisi de beğense hiçbir sey kazanamayabilirsiniz. önemli olan itibar puanı yüksek hesapların sizin paylasımınızı beğenmesi bunu unutmayın. tasaklı hesaplara kendinizi beğendirmeye bakın. kendinize sağlam takipçilerden (tasakli hesaplar) olusan bir ağ kurun.

    sitede üç tip kullanıcı var: minnow - dolphin - whale

    yani o tasaklı hesap dediklerim whale oluyor genelde.

    yıllar sonra gelen edit: site beklediğim performansı göstermedi arkadaşlar :) facebook u filan yıkıp tahta oturmadı. biz de arkadaşlarla uzun süre önce burada içerik paylaşmayı kesmiştik zaten. çünkü steem in değeri düştüğü için bizim kazancımız da azalmaya başlamıştı. bi üni macerası olarak dimağımızda yer etti artık :) yaklaşık 7-8 ay takıldık o dönem iyi de para kazanmıştık. ünide motosiklet almıştım buradan kazandığım parayla. aileme de bi miktar göndermiştim sevinmişlerdi. neyse öyle aklıma gelmişken yazayım dedim bi arkadaş yazınca hatırladım bu entry yi. ne yazık ki steemit öldü yani dostlar.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap