295 entry daha
  • iki yapım da başarılıdır. buz ve ateşin şarkısı'nda güzel olan şey bir olayı herkesin gözünden görebilmenizdir. okurken okuduğunuz karakterin kişiliğine bürünürsünüz. ama eksikleri de vardır. o evrene tamamen hakim olamazsınız. ayrıca konunun,hikayenin birçok mitoloji öykülerinden ve diğer fantastik eserlerden yararlanarak yazıldığı açıkça bellidir.

    tolkien de kuşkusuz mitolojiden yararlanmıştır. ama okurken açık olarak belli etmez bunu. tolkien kendi evreninin tanrısıdır ve sizi alıp başka diyarlara götürür. masalları önünüze serer. kitap okumaktan çok insanın büyülü bir evrende dolaşması gibidir.

    içerdiği ırklar, yaratıklar konusunda ise tolkien daha fazla ırklara ve çeşitli yaratıklara yer vermiştir. ejderhalar gibi ortak yaratıklarda ise martin onlara çok haksızlık etmiştir. büyük, korkutucu hayvanlardan öte başka bir şey değillerdir onun evreninde. tolkien'in evreninde ise zeki, konuşabilen başka bir ırktır onlar. ateş püskürtmenin yanında bazılarının biraz büyü yetenekleri de vardır.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap