8 entry daha
  • ohal khk'sı ile ankara hukuk'tan ihraç edilen dr. cenk yiğiter'in tekrar ankara üniversitesini kazanması üzerine, üniversiteye kayıt olmasını engellemek için üniversite yönetmeliğinin 5. maddesine; "üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almamış veya herhangi bir nedenle kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir." hükmünün eklenmesini düzenleyen yönetmelik değişikliğinin altına imza atmış olan anayasa hukukçusudur(!).

    kendisi bir anayasa hukuku profesörü olarak, ancak kanunla sınırlanabilecek bir anayasal hakkın yönetmelikle sınırlanmasına yol açan yönetmeliği imzaladıktan sonra gireceği derslerde hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencilerine, eğitim ve öğrenim hakkının anayasanın sözüne ve ruhuna uygun olarak ancak kanunla sınırlanabileceğini ve bunun tarihsel arkaplanı olan çok temel bir anayasal norm olduğunu hangi yüz ifadesiyle nasıl anlatacak çok merak ediyorum.

    edit: söz konusu yönetmelik değişikliği bir buçuk yıl sonra ankara 18. idare mahkemesi tarafından, insan hakları evrensel beyannamesi ve avrupa insan hakları sözleşmesi uyarınca iptal edildi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap