4 entry daha
  • kullanıcıların temel masaüstü ihtiyaçlarını hedefleyerek; mevcut linux dağıtımlarının üstün taraflarını kavram, mimari ya da kod olarak kullanan; otonom sisteme çevrilebilecek bir yapılandırma çerçevesi ve araçları ile kurulum, yapılandırma ve kullanım kolaylığı sağlamak üzere geliştirilmiştir.

    pardus ulusal işletim sistemi:
    # tam ve düzgün türkçe desteği verir.
    # kurulumu ve kullanımı kolaydır.
    # görev merkezli ve insan-temelli modüler bir yapıya sahiptir.

    pardus çalışan cd'yi pardus ulusal işletim sistemini bilgisayarınıza kurmadan çalıştırabilmeniz/deneyebilmeniz için hazırlanmıştır, doğrudan cd üzerinden çalışır ve çalışmak için sabit diskinize veri yazmaya gerek duymaz. bu sayede bilgisayarınızda yüklü diğer işletim sistemlerine ve verilere herhangi bir zarar vermeden ve değişikliğe uğratmadan pardus'u kullanabilirsiniz.
    kullanmak için cd-rom okuyucunuza yerleştirip sisteminizi yeniden başlatmanız yeterlidir. (başlatmanın ön tanımlı olarak cd-rom sürücüsünü kullandığını kontrol etmeyi unutmayın.)

    pardus çalışan cd için gerekli en düşük donanım özellikleri:
    # intel pentium 2 ve üstü işlemci serisi
    # 128 mb (256 ve üstü tavsiye edilir)
    # cd-rom okuyucu (4x ve üstü)
    # ekran kartı (3d hızlandırmalı tavsiye edilir)

    bu bir deneme cd'sidir. sisteme veya verilere zarar vermesi tümüyle kullanıcılara aittir. o bakımdan dikkatli olmanız tavsiye edilir. ayrıca tasarımda da iddialı bulduğum işletim sistemi. tam kurulabilen sürümünü bekliyoruz.

    (bkz: ulusal dağıtım projesi)
    (bkz: uekae)
736 entry daha
hesabın var mı? giriş yap