3 entry daha
  • çözülemeyen sirkülasyonu ve erişilebilirlik problemleri ile, hava ve doğal ışık alamayan bölümleriyle, estetik adına hiçbir nesnenin olmaması ile, yer seçiminin yanlışlığıyla binada mimarlık adına hiçbir şey yoktur. binada sadece mühendislik vardır.

    ayrıca binadaki keskin kimyasal madde kokusu ile, çalışma birimlerin birbirine uzaklığı ile, çalışanların güneş ışığı ve doğal hava ile temas etmeden uzun saatler çalışmak zorunda bırakması ile, taşeron sisteminin personelleri mesai dışında uzun saatler çalışmak zorunda bırakması ile, başhekim büyük patron, taşeron firma patronları vs gibi çokbaşlı yönetim biçimi ile işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda da sistem tam bir ucubedir.

    hastaların ulaşım sorunları, birimlerin uzaklığı, bekleme salonlarının polikliniklere uzaklığı sebebiyle polikliniklerin önünde ayakta bekleyen insanların durumu ile, toplu taşıma imkanlarının kısıtlı olması ile, ve yine çok başlılığın hastaları şapşal etmesi ile hasta hakları konusunda da ciddi sıkıntıları olan bir projedir.
    ulaşım, mimari ve erişilebilirlik problemleri özellikle afet savaş ve başka türlü felaketlerde hastanenin işlevselliğini sorgulanır hale de getirmektedir.

    son olarak hekimlerin ve sağlık personellerinin gelirlerinin azalması ile, bina içerisinde hekimlerin bir araya gelmesinin sıkıntılı ve uzun vakit ve yol alması sebebiyle konsültasyon işinin hantallaşması ile, akademik personellerin yasal statüsü ve araştırma imkanlarının belirsizliği ile de sağlık personelleri ve akademik kadro için sistem çok sıkıntılı bir durumdadır.

    alım garantisi verilmiş olması da mevcut bürokratik yapının ileriki süreçlerde hastaneyi kayırmak ve alım garantisinden dolayı hastayı hastaneye mecbur etmek adına diğer sağlık kuruluşlarını ihmal edeceği endişesini adanalı da yaratmaktadır. umarım olmaz..

    bu hastane için adana çok önemli sağlık kuruluşlarını, türkiye'nin en büyük ve en köklü eğitim araştırma hastanelerinden birini koca numuneyi yedi, uzun yıllardır çok önemli bir bölgeye hizmet veren bir kadın doğum doğum ve çocuk hastanesini kaybetti.

    tabi ki daha çok yeni bir hastane umarım bütün bunlara değer, ama özellikle mimari problemleri ve çok başlı yapısıyla uzun vadede sistem pek sürdürülebilir görünmüyor. avm ile göz boyayan otelcilik hizmeti ile iyi bir hastane olunmuyor.
    en azından hastalar ve personel için çözülebilir problemleri de çözülemezse, çözmek işletmeci patrona karlı gelmezse nitelikli sağlık personelini ve akademik kadrolarını kaybetme ve hastalar için farklı alternatif arayışlar içerisine girme riski taşımaktadır.

    sağlık bakanlığının adanalıyı ve kendi personelini rahatlatacak yönde adımlar atması gerekmektedir. emin olun adana sokaklarındaki herkesin kafasında kocaman soru işaretleri ve acabalar var. sağlık meselelerini erteleyenler ya da alternatif çözümler arayanlar var. hastane içerisinde birbirini bulmak için birbirine konum atanlar var. sadece dünyanın en büyük hastanesi demek kimsenin içini rahatlatmıyor.

    bindik bakalım bir alamete sonumuz hayrola...
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap