2 entry daha
  • her kusu siktin de bi leylek mi kaldi

    iste bunu tek tek tum adalilara yani mada'lilara sormak istiyorum.

    birakin da orasi da korunsun kardesim. sizin copunuz, banyo, kirli su atiklariniz, hayvanlarin ve insanlarin pisligi beysehiri ne kadar kirletiyordur kimbilir.

    yaziktir gunahtir ya. acilen ada koruma alani genisletilmeli ve bu yasayanlar da baska bir yere tasindirilmalidir.

    nokta.

    edit: tabi insanlar 1800 lerde adaya yerlesmis girinin basinda soyledigim sozu madalilara soylemis olmak ayip. ama bunu bu zamana kadar onlem alinmamasina soyluyorum farzedin. tabi nufuslari artmis is buyumus olabilir de boyle oldu diye dogal hayati katletmek mi lazim? bunun kontrolu mumkun degil mi? bunu izleyen kimse yok muydu? yok mu?

    kopru yaptirmak kolay, istediginiz kopruyse imza toplayalim istediginiz gibi dosesinler cift seritli kopruyu. o is garanti. ama dogayi geri kazanmak kolay mi? ayrica devlet isterse o koyu pek ala guzelce baska bir yere tasir ne varki bunda anlamadim? koy milli park icerisinde kaliyor kardesim, ne istiyorsunuz? oraya da mi kopru yapsinlar?

    devlet de irade gosterir, koyluleri baska yerde iskan eder ve sorun cozulur bence. buna calisilmali. manhatthan projelerine girilmemeli.

    ya da kopru yapilsin her sey izlensin hayvan sayisi, atik aritma yontemleri, tarim ve tarim ilaclari yontemleri. ev yapimi kisitlamasi vb. eger korunabilecekse tamamdir. daha once ulkemizde bu tip yerlerdeki vukaatleri dikkate alarak karamsar oldugumu belirtirim.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap