45 entry daha
  • hükümet açısından en kötü sonuçları doğuracak olan ifadedir. çoğumuz farkında değil, ama bu mahkemede rıza zarrab ve mehmet hakan atilla dışında zafer çağlayan da sanık, halkbankası genel müdür süleyman aslan da sanık. sadece onlar türkiyede ve duruşmaya gitmediler, farkları bu kadar.

    şimdi bu ifadeler sonucunda olacakları açıklıyorum. aşağıdakilerin hiçbirisi ne bir temenni, ne de bir istihbarata vs bilgiye dayanıyor. tamamen şu ana kadar olanlardan hareketle yaptığım kendi yorumlarım. ama bunları buraya yazıyorum ki hazırlıklı olalım.

    1. abd mahkemesi sanıkları suçlu bulacak ve zafer çağlayan abd’de hüküm giymiş olacak. burası kesin gibi artık.

    2. abd, türkiyeye dönecek ve zafer çağlayan ile süleyman arslan’ın hüküm giydiğini söyleyecek, kendisine teslim edilmesini isteyecek.

    3. bildiğimiz haliyle erdoğanın bunu yapması mümkün değil. abd’ye gönderilirse zafer çağlayan da zaten ayrıca kendine göre ifşaatlar yapıp başkalarını zor duruma düşürecek bir kişi. o yüzden türkiye zafer çağlayanı iade etmeyecek.

    4. abd türkiyenin zafer çağlayanı iade etmemesini gerekçe göstererek suçlu iadesi vs anlaşmalara uymamakla suçlayacak. olayı büyütecek, türkiye ile ilişkileri dondurup iadeye engel olan yetkililerle (yani hükümetle) ilgili olarak ek soruşturmalar açacak. bunlarda en minimum suçlama anlaşmalara uymamak olacak. daha ötesinde zafer çağlayanın neden korunduğunu sorgulayarak, koruyanların da aynı suçu paylaştığına yönelik yerlere gidilebilecek.

    5. bu aşamalara gelinirken birden zafer çağlayan’ın veya süleyman arslan’ın disneyland’a gezi yaparken yakalandığına şahit olabiliriz. sonra onlar aynı şekilde itirafçı olabilir.

    6. arada bir yerde ak partide bazı önemli adamlar sağlık sorunları gibi gerekçelerle görevden kendileri ayrılmaya başlayacak. bomba haber bir sabah binali yıldırım’ın istifası olabilir. sallıyorum sadece, ama olasılık diyorum.

    7. sonra venezüela süreci.

    kötü bir senaryo, çünkü özde sınır komşumuzla gaz ticaretinden başka bir şey yapmış değiliz. ki bu konudaki görüşlerimi daha önce şu entry’mde de anlatmıştım. #70692917
323 entry daha
hesabın var mı? giriş yap