47 entry daha
  • ekşi sözlükte arkasından sığ bir şekilde duyarlılık gösterisi yapılan kız. bugün bu haberi seyrettim. ve ilk sorum ''kızın o evde ne işi varmış?'' oldu. evet.

    yedi sülalemi sikmek isteyenler mesaj atsın. insanlara öyle yekten küfür etmekle olmuyor o işler favori almak için.

    hemen doluşmuş duyarlılık melekleri. ''yok kızın o evde ne işi varmış diyenlerin ecdadını sikeyim, yok neden kimse katile bir şey sormuyor/demiyor, herkes kızın ilişkiye girip girmediğini de merak ediyordur şimdi'' diye mesnetsiz mesnetsiz şov yapmalar, çıkışmalar, her şeyin en ince detayını, en doğrusunu ben düşünüyorum siz asıl noktayı kaçıyorsunuz halleri vs. dingil dingil konuşmalar.

    doğada canlıların bir savunma mekanizması vardır. ve tehlike anında ya da doğa ortamının kendisinde, oluşacak tehditlerin ortaya çıkmasını engellemek diye bir durum yoktur. ancak tehlike oluşurken fark edip ön görebildiğin en erken vakitte konumunu sağlamlaştırıp kendini korumaya çalışırsın. bu korumacı tutum insanlar dışındaki canlılarda genelde refleks ve iç güdüsel olarak ortaya çıkarken insan ince planlar yapıp, o tecrübeye alışkın olmasa dahi çok farklı yerlerden ibret alabilecek bir akıl yapısında yaratılmıştır.

    bir kız var. 17 yaşında. benden çok küçük değil. haberde aktarılana göre sevgilisi ile ayrılacakmış, sevgilisi denen katil de kızın teyzesinde olduğuna inanmayıp güvenmeyip, kızı görüntülü arayıp kolaçan edecek kadar hasta bir tip, gel ayrılalım deyip kızı eve çağırıyor. ayrılacaksa demek ki ilişkileri yanlış, bozuk. kızı çağırdığı ev de günlük hatta bazen saatlik kiralanan, istanbul'da fuhuşun, uyuşturucunun her bokun döndüğü suç yuvaları, illegal evler. 17 yaşındaki bir genç kız hatta çocuk da nasıl bir güvense kalkıp gidiyor. ''gel, gelmezsen ben oraya geleceğim'' diye kendisini tehdit eden, güven duymayıp görüntülü arayarak kolaçan eden bir manyağın yanına, günlük kiralık ne bok olduğu belirsiz bir eve kalkıp elini kolunu sallaya sallaya gidiyor. yazık oldu kız vefat etti arkasından ne desek boş. ama ''ben oraya gelmem işlek bir yerde buluşalım'' demek, randevu vermek çok mu zor? herifin hangi lafını tutsan elinde kalıyor zaten, ailesi de tasvip etmiyormuş kızın çocukla ilişkisini. herif tam bir bela, belli. hem de ''geliyorum'' diyen bir bela. e kızım ne işin var orada senin? hiç mi korkmuyorsunuz? şimdi çıkıp ''neden korkması gerekiyor, işte asıl sorun o'' diye duyar kasacak biri çıkarsa çok kötü konuşurum. olayı ''erkek halimle'' diyecek kadar sığlığa çekmek istemiyorum, kız erkek fark etmez, adam akıllı tanımadığım hiç kimse ile günlük bir eve gitmem, ayrılığın arefesinde, sinirlerin gergin olabileceği ve saçma sapan hareketler yapan kimse ile tenha sokakta bile buluşmam. buluşmayacaksın arkadaş. korkacaksın amk. istanbul'un, türkiye'nin sorunu değil bu. dünya'nın neresi olursa olsun.

    o itin varoluşunu, hareketini engelleyemeyiz, iyileştiremeyiz. belli ki kaybedeceği bir şeyi olmayan hastanın biri. biz burada ancak kız için konuşabiliyoruz. ki o da kalkıp kendi isteğiyle herifin evine gitmiş, herifin evi de değil gerçi. günlük kiralık ev. ha evi olsa ne olur? yine bir bok olmaz. aynı hikaye. adamın hareketlerinin sağlıklı olmadığı haberdeki bir iki cümleden bile belli. şimdi biz o kızı nasıl koruyalım? görünen kadarı ile o kendini korumak için bir çaba vermemiş.

    çocuklarınızı bilinçlendirin. daha 17 yaşında kız ya. yazık, çok yazık.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap