667 entry daha
  • bu gibi başlıklara cevap verip kendinizi ifade etmeye çalışmayın. çünkü ne söylerseniz söyleyin anlamazlar. sözlükte hangi meslek eleştirilmiyor? her meslekten insan birbirini eleştiriyor. bir gün eczacılık gereksiz görülüyor, bir gün avukatın aldığı para gereksiz görülüyor, polis onlara göre hep aynı fikirlere sahip insanlar. toplumdaki her kesimden insanı, her meslekten insanı aşağılayarak egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar. balık baştan kokar misali kendinden olmayanı eleştirip yerden yere vuruyor herkes. vasıfsız olan herkesin polis ya da öğretmen olduğunu söyleyerek ego tatmini yaparlar. şehit polis fethi sekin'den utanın.

    bir insan çocukluğundan beri öğretmen ya da polis olmak istemiş olabilir. hayali bu olabilir. hayatınızda karşılaştığınız öğretmenler hep kötü oldu diye ülkedeki tüm öğretmenleri aynı kefeye koyup eleştiremezsiniz. öğretmenler sadece bir iki yıl önce açılmış üniversitelerden mezun olmuyor. bu ülkenin en iyi üniversitelerinde de eğitim fakülteleri var. size göre başarılı olmak sınavla ölçülüyorsa iyi üniversitelerin eğitim fakültelerinin giriş puanlarına bakın.

    size yer yer hak veriyorum. öyle öğretmenler gördüm ki çocuğum olsa okula göndermek istemem. bir diğer yandan öyle öğretmenler biliyorum maaşının yarısını öğrencileri için harcayan, öğrencilerini çocukları gibi görüp elinden geleni yapan. her meslekte olduğu gibi bu mesleğinde iyisi kötüsü var. eleştirirken düşünerek eleştirin herkesi aynı kefeye koymayın. sizlerin mesleğinde herkes mi işini çok doğru yapıyor? hepsi mi kendini geliştiren, entelektüel insanlar?

    eleştirmeden önce... eleştirmek mi? yerden yere vurmadan önce durumu iyice araştırın, öğrenin ve ondan sonra ne yaparsanız yapın. bu aralar öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapması gerektiği gündemde. o kadar haklısınız ki. kesinlikle gerekli bir şey. ama oraya varmak için yapılması gereken o kadar çok şey var ki. şu an milli eğitimde çalışan kaç ücretli öğretmen var biliyor musunuz? öğretmen derken gerçek öğretmenlerden bahsetmiyorum. herhangi bir bölümden mezun olmanız yeterli. mesela;

    https://i.hizliresim.com/nz6byg.jpg

    ücretli öğretmenlik görevlendirmelerindeki rezalet başlığında bunun gibi listeleri daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz. şu an milli eğitimde 100 binin üzerinde öğretmen açığı varken 80 bin civarı ücretli öğretmen çalıştırılıyor. bu insanların yaptığı hatalardan tüm öğretmenleri sorumlu tutamazsınız. bu hakkı verenlere yüklenmelisiniz.

    2016'da öğretmen atamalarında mülakat geldi. olmalı mı? bana göre kesinlikle olmalı. hatta eğitim fakültelerine girişte de mülakat yapılmalı. tıpkı finlandiya'da olduğu gibi. ama hakkıyla yapılmadıktan sonra neye yarar. binlerce öğretmenin hakkı yenildi. düşük alan neden düşük aldığını bilmiyor. kimi öğretmenin 5 dakikada mesleğini nasıl yapacağına karar veren jüri kimi öğretmene 30 dakika boyunca sorular soruyor yetmiyor siyasi sorular soruyor. sınavın bir başarı kriteri olduğunu düşünmüyorum ama 60 kpss puanının mülkatla 99 olmasını kabul edemem. mülakat sonuçlarına bir örnek:

    https://i.hizliresim.com/a1q067.jpg

    bu liste +5-5 sistemi geldikten sonra yapılan bir puanlandırma. öğretmenleri eleştirmeden önce sistemi eleştirin. gerekirse haklarını savunmalarına yardım edin. herkesi aynı kefeye koymayın. okulda çalışan herkes öğretmen değil yani. bana göre eğitim fakültesi mezunu olan herkes de öğretmen değil. ama bu diğer tüm meslekler için geçerli. okul insan yapmıyor maalesef kimseyi.

    ağzını yaya yaya yüksek lisans yapsınlar, doktora yapsınlar demek kolay. yapmalıyız da. ama atanacak olanlar mülakatla belirleniyorken neden yüksek lisans yapsın bir öğretmen? arkası olmadan atanmanın şansa bağlı olmaya başladığı bir sistemde neden yüksek lisans ya da doktora yapsın bir öğretmen?
414 entry daha
hesabın var mı? giriş yap