2 entry daha
  • yayın hayatına ocak'ta başlayan ve iki aylık periyotta çıkan bir kültür sanat dergisi.

    eskiler bilir. bu formatta çıkan dergilerin atası 90'lı yıllarda leman camiasından metüst'ün başını çektiği öküz dergisidir. bu format ile kastım, genel olarak kültür sanat temasında olup ciddiyetin yerine mizahın baskın olduğu dergiler. yoksa kültür sanat deyince milliyet sanat'tan varlık dergisi'ne köklü çınarlar var zaten. ya da zorlasak aziz nesin'lerin akbaba'sına kadar gideriz.

    öküz'in 2000'li yılların başında kapanmasıyla hayvan dergisi ile kör topal devam eden kültür sanat dergiciliğinde gezi sonrası dönemde ciddi bir patlamanın yaşadığını görüyoruz. bugün ot, kafa, fil, bavul, kafka, gamlı baykuş, alacakaranlık, mikrop dergi diye giden bir çok dergi, ipin bir ucundan tutup memlekette biraz olsun nefes alacak bir hava oluşturmaya gayret ediyorlar. padişahın baskısı arttıkça, gırgır'ından penguen'ine dergiler bir bir kapandıkça mizah da, kültür de sanat da bir yerlerden fışkırmaya devam ediyor.

    mikrop dergi de bu tayziği oluşturan zerrelerden biri. daha çok yeni. bu mikrobun vücuda girmesine izin vermekte fayda var. böyle böyle baskıcı yönetimlere karşı antikor üretecek bünye, tıpkı grip aşısı gibi.

    bu arada ben de düzenli olarak çizgiroman üzerine yazılar yazıyorum :) (bkz: vehbi'nin kerrakesi)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap