6 entry daha
  • 1800'lerden beri üsküdar'da, hatta tam adres, üsküdar migros'un yanında yer alan kanaat lokantası geç keşfettiğim fakat canı gönülden sevdiğim, türk ve osmanlı yemekleri ağırlıklı bir lokantadır. çoban kavurması, patlıcan kebabı, özbek pilavı gibi sıcak ve yağ oranı yüksek, tam türk işi hazırlanmış yemeklerin yanında bir de zeytinyağlılar bölümü vardır ki soğan dolması gibi nadide tadları menüsünde barındırır.
    kanaat lokantası her zaman her çeşit yemekten tatma isteği uyandırır insanın içinde, fakat çeşit çeşit yemek alıp da bitirmeyince kendinizi suçlu hissedebilir, sanki annenizin "yemezsen arkandan ağlar" diyen sesinin kulaklarınızda yankılandığını duyabilirsiniz, belki garsonların yaşını başını almış ağır amcalar olmasından, belki de bizzat lokantanın isminden kaynaklanmaktadır bu hissiyat.
    en pahallı yemeğin 3 milyon küsür lira olduğu lokanta az paraya güzel türk işi yemekler yemek isteyen her türk vatandaşının ezbere bildiği bir adres olmalıdır. lokantanın dekorasyonunun ve çalışanlarının verdiği hissiyat sütiş ve saray lokantaları ayarında olsa da damak tadı olarak kat be kat üstündür, fakat ağır türk yemeklerini sadece kışın yiyen hassas bünyeli kalori sayıcıların çok da sık uğramak istemeyecekleri bir mekan olsa gerek.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap