1 entry daha
  • fiyat/performans açısından gayet tatmin edici viskilere sahip damıtımevi.

    highland bölgesinde single malt yapıyorlar ve sovereign, sauternes finish, sherry finish, burgundy finish viskilerini tatma fırsatım oldu. umarım 20 ve 25 yıllıklarını da bir gün tadabilirim. custodian's collections ismiyle çıkardıkları 60 yıllık 1952 serisi ise bir hayalden daha uzak gòrünüyor.

    sovereign serisi gayet açık renkli, altın sarısı rengi ve yumuşak içimiyle gayet hoş bir single malt. müdavimi olmayanlar için burun ve damağı single malta alıştırırken tüketilebilecek, fiatı uygun ve insanı yormayan bir seri. çiçek notaları belirgin, hafif vanilya hissedilebilir. aranırsa bitişte hafif baharat geçişleri bulunabilir.

    225/sauternes finish serisi daha koyu renkli olmakla birlikte altından kahveye çalan bir tona sahip ve kesinlikle daha karakteristik. ismi de bourbon fıçısında olgunlaşma sonrası 225 litrelik chateau suduriaut fıçısında bekletilmesinden geliyormuş, hoş bir detay. daha citrus bir tadı ve kokusu var. misket limonu, turunç, hatta greyfurt yakalanabilir. bitişi orta uzunlukta ve daha yağımsı, daha olgun. ağzı temizliyor ve asidik şaraplardaki hoş bitişi andırıyor.

    228/burgundy finish serisi kesinlikle favorim oldu, kızıla çalan koyu rengi muhteşem, karamel ve çikolata notaları insanı gülümsetiyor. orman meyveleri de yakalanabilir. bitişi de benzer nüanslarda ve daha uzun. zaten pinot noir efsanesi chassagne montrachet fıçıları kullanıyorlarmış ve doğru tahmin, bu fıçılar da 228 litre. bu anlaşmayı nasıl yaptılar bilmiyorum -kesin marka sahibi
    picard vins & spiritueux company sayesindedir- ancak hem pr açısından hem de sanatsal bir dokunuş babında iyi bir hamle olmuş. zira chassagne montrachet de burgundy bölgesinin marka değerini yükselten iyi bir cote de beaune şarabı, hem chardonnay'de hem de pinot noir'da.

    500/sherry finish ise biraz daha üst kalibreye yakın, hakkını vermek için eğitilmiş bir burun ve damak gerekiyor. daha baharatlı, daha sert, daha karakterli. ısmini olgunlaşmayı sonlandırdığı 500 litrelik pedro ximenez fıçılarından almiş. bitişi daha uzun, gayet hakim ve ağzınızı ele geçiriyor. malt viski konusunda acemi olanları biraz yorabilir.

    reklam gibi entry oldu ama bütçeleri üzen malt viski dünyasında isme değil performansa para ödemek isterseniz çok iyi alternatifler.

    son olarak, kararında için ki, emekliliğinizde de içebilin. afiyet olsun.
hesabın var mı? giriş yap