4 entry daha
  • okuma yazmayı öğrendikten sonra hep görülür gazetelerde dergilerde "yaptığımız kamuoyu yoklamasına göre..." diye başlar bi sürü bi sürü antin kuntin istatistik verilir, yoklanan kamunun konu üzerindeki oyunun rengine göre.

    bünye genç olduğundan, dile gelmek ister kamuoyu yoklamalarında, ifade etmek ister kendini, yoklanmak ister. ben fenerbahçeliyim demek ister, 17 yaşında ilk cinsel deneyimimi yaşadım demek ister, anarşistim, rock dinlerim, haftada 5 gün içki içerim demek ister. ister de ister.

    lakin yıllar ardı arkası kesilmeyen yoklamaların arasından geçer, genç bünye mahmurlanmak üzeredir ki, hala bir yoklamaya tabi tutulmamıştır. bir beyanaatı bulunmamaktadır.

    hatta yan komşularına rating ölçen aletten takmışlardır, evlerinde kız çocuk bulunmadığı için kamuoyundan sayılmamışlardır. sosyo ekonomik konumları c+ olduğundan dolayı da 1998 yılında kırmızı renkli mercedes alan insanlar kategorisinde bile yer almamaktadırlar.

    bir gün yoklama ile tanışılır ki bu yoklama essah cinsten bir kamuoyu yoklaması olan askerlik yoklamasıdır. "ehüm.. askerlik ... şinciiii..... benim hayat felsefeme ters" gibilerinden bir beyanaat sonrası, kamuoyu olmanın verdiği gurur, gidilen askerlik şubesinde donla kalınarak taçlandırılır.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap