102 entry daha
  • amme hizmeti olarak olayın özetini geçiyorum.

    4 ekim 2017'de 8 abd ve 30 nijer askeri sahte bir istihbarat ile operasyona gidiyorlar. geçtikleri rotaya pusu kuruluyor ve 50+ civarında oldukları düşünülen teröristler tarafından 5 nijer 4 de abd askeri öldürülüyor. teröristler ağır makineli tüfekler ve rpg kullanıyorlar. genişçe bir alanda çapraz ateşte kalan ekibin büyük kısmı kaçmayı başarıyor. videoda ise kaçmayı başaramayan ekibin yardım beklerken başına gelenleri izliyoruz.

    ölen nijerli askerler ilk ateşte hayatlarını kaybetmişler. videodaki üç asker ise atış menzilinden araçla çıkmaya çalışırken bir türlü kurtulamıyorlar. videoda kesintiler olduğu için bazı kısımları bilmiyoruz fakat sürücü koltuğuna geçen askerin yoğun ateş altında aracı süremediğini ve diğer kapıdan kaçmaya çalıştığını görüyoruz. sonrası ise malum. önce ön taraftaki asker gövdesinden aldığı yarayla düşüyor. sonra kaçan iki askeri vuruyorlar. bu arada iki abd askeri de ağır yaralanıyor.

    ölen dördüncü asker ise abd'de büyük tartışmalara yol açıyor. siyahi askerin ailesi trump ile tartışıyor. raporda çatışmada öldüğü söylenen askerin ışid tarafından canlı ele geçirildiği, işkenceye maruz kaldıktan sonra infaz edildiği iddia ediliyor. abd ordusu askerin bedenini iki gün sonra ele geçiriyor ve bileklerinde bağlı tutulduğuna dair izler olduğu öne sürülüyor. bu süreçte halkın bir kesimi bizim ne işimiz var nijer'de? sorusunu yöneltiyor.

    bu bilgiler ışında özetlersek;

    olayın sahte veya montaj olmadığı kolayca anlaşılabilir ve ölen beş nijer askeri kimsenin sikinde değildir.

    araçla kaçamıyorlar çünkü saldırganlar kaçış güzergahını da hesaplayarak aracın durduğu ağaçlık bölgeden de ateş altına alıyorlar. videoda gördüğünüz üzere bir kaç kez deniyorlar fakat yoğun ateş altında aracı sürmek mümkün olmuyor.

    askerler için gövde ve miğfer kamerası neredeyse bütün modern ordularda standartlaşmış bir üründür. kimse onu kişisel youtube blogu için kullanmaz. gövde kamerası operasyonlardan sonra analiz etmek için kayıt tutar. miğferdekini de türlü askeri temalı filmde görmüşsünüzdür. genelde komuta merkezinden canlı operasyon takibi yapmak için kullanılır.

    son tahlilde orta doğu cahilinin yıllardır batıya karşı olan bu tavrı değişmedikçe kara cehalet koz olarak kullanılmaya devam edilecektir. yahu herifçioğlu kin kusmak için bunlar hiroşima'ya bomba attılara kadar getirmiş olayı. ulan bu kafa yapısıyla siz bu yaşa nasıl gelebiliyorsunuz? her konuyu istisnasız nasıl böyle ele alabiliyorsunuz? belli başlı konuları bilmeden, dönemi ve şartları etüt etmeden, objektif olmadan yaptığınız yorum için çok güzel bir deyimimiz var; osur osur ipe diz.

    bu mantıkla bakarsak aynı şeyi bütün imparatorluklar için söyleyebiliriz. atıyorum osmanlı'nın ne işi vardı doğa roma imparatorluğunun başkentinde? veya fatih sultan mehmet, delikanlı olsa o dönem için gelişmiş bir teknoloji olan şahi toplarını kullanmazdı gibi zırvalayabiliriz. roma, moğollar, osmanlı vs. tarih boyunca elinde gücü olan her medeniyet bunu lehine kullanmıştır. ilk ok atmayı akıl eden tayfadan tutun da atom bombasına kadar hep böyle olmuştur.

    konuyu uzatmak istemiyorum ama verilen örneğin başka bir saçmalığı da karşı tarafı hep ezilen olarak kabul eden ağlak orta doğulu zihniyetidir. sanki japonlar sütten çıkmış ak kaşıktı o vakitler. çin'i kara sınırlarına hapsetmiş, nazi almanya'sı ile ortak olmuş, kore'yi köle etmiş, bir günde 200.000 üzerinde insanı kılıçtan geçirmiş, pearl harbor sonrası imkan bulsalar abd'i susuz sabunsuz sikecek bir milletti. abd şükretsin ki atom bombasını önce japonlar keşfetmedi.

    hiroşima ve nagazaki'de ölen masum insanın elbet suçu yok fakat büyük savaşların en büyük zaiyatını her daim siviller vermiştir. bu yüzden savaş kötüdür ve emperyalizm her zaman başkalarını sömürmek üzerine kuruludur diyoruz. size verilen milliyetçi ve militarist gaz başkalarına verilmiyor mu zannediyorsunuz. güç yarın papua yeni gine'nin eline geçse onların da yapacağı aşağı yukarı bu olacaktır. kısacası siz, cehalletten kurtulup akıllı davranarak güçlenmedikçe daha çok sallarsınız batıya. gerçi bu halinizle ölene kadar kahve muhabbeti yapmaya devam edeceğiniz aşikar olduğu için size tek diyeceğim; hadi hayırlı traşlar.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap