7 entry daha
  • bu işi normalde uzmanlar konuşmalı. pek tabi dışkısal yapıda bir ülke olduğumuz için herkes eğitim ile ilgili konuşma hakkını kendinde buluyor.

    çocukların doğumdan itibaren belli dönemleri olur. bu dönemler içinde çocukların anlaması için somut şeyler gerekir. bu döneme somut işlemler dönemi denir. bu dönem bitene kadar bu çocuğa tanrıyı anlatamazsınız. anlattığınızda ise onun kafasında filmlerdeki zeus gibi bir profil oluşur. yani idrak edemez. bir çocuğun soyut tanrı kavramını anlaması için soyut işlemler dönemine geçmesi gerekir. bu dönem kaç yaşında başlar sorusunun cevabı da 11 yaş civarıdır. ancak ben de bu coğrafyada yaşamanın verdiği çok bilmişlikle bu yaş sınırın biraz düştüğünü varsayıyorum. (ne de olsa bu toprakların insanıyım azcık hakkım olsun değil mi. ) özetle 3 yaş bir çocuğun tanrı kavramı ile buluşması için uygun bir yaş dilimi değildir.

    bununla birlikte bu yaş dilimi çocuğun karakteri, cinsel kimliği ve dilinin gelişmesinde çok önemli bir dönem. bu açıdan güzel "ahlak"lı yetiştirme konusunda adımlar atılmalıdır. bunu söyleyince bazı arkadaşlar "ahlak" ne ki diyor. özetle: çevresine saygılı deyip geçmek istiyorum. zira bana göre kötü davranış olan şey bazılarına "özgürlük" olarak geliyor.

    daha da özetle: hadi lan!
260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap