• basligin asli "akp'nin oylari %30'a dusmeden akp secim kaybetmez" idi, sigmaz zaten diye hic ugrasmadim boyle yazdim.

    neyse, konumuza donelim:
    ongordugum olay.

    2 sebebi var:

    1. akp zaten genel secimlerde %34 olarak tek basina iktidar oldular. %30'u gecmek basli basina cok buyuk bir olay ve genel olarak iktidari garantiletir. ayrica bir partinin %30 ve ustu oy aldigi secimlerde, baska bir partinin %30'u gectigi cok nadir gorulmustur. chp'nin %30'a daha yaklasamadigini, koalisyondan agzi yanan milletin de tek basina iktidari uca uca daha hos gorecegini not edelim.

    2. gerek ankara belediyesi secimleri olsun, gerek referandum olsun. hile vardir yoktur sizin takdirinize birakiyorum ancak bir gercek var ki, kanitli bircok olay ortbas edildi, verilen arastirma onergelerinin hepsi reddedildi. hani ozgurlugumuzun pamuk ipligine bagli oldugu su gunlerde tutup da kimseye bir ithamda bulunmak istemiyorum ama "yarasi olan gocunur" diye de bir atasozumuz var.

    sirf bu sebeplerden dolayi, muhalif kesim hedeflerini yanlis belirliyor. ayrica muhalif kimligine o kadar burunmusler ki gelecegin iktidari gibi davranmiyorlar.

    - oncelikle, chp'ye bakiyorsun gene ayni tas ayni hamam. gene koltuk sevdasi, gene parti ici haksizliklar, gene katakulliler. yani akp oncesi ne oluyorsa aynisi aynen devam ediyor; samimi diyorum, chp'nin iktidar olmasinin akp oncesi yasanan sikintilari giderecegine dair bir emare yok. akp ile gelen sikintilarin cogu halihazirda chp secmeni olan kitleyi zorluyor. akp'nin tutucu tarafi zorlayan sikintilarina chp'nin pek bir cozumle geldigini goremiyoruz.

    - muhalefetin bir inovasyonu da yok. arada tek tuk bir seyler ciksa bile bunda israrci olmuyorlar. gerci bazi chpliler ekmeleddin'i falan inovasyon sanabilir; tabi ki ondan bahsetmiyorum. mesela akp basortusu yasagi kalkacak dedi, kalkti. basortusu yasagi hakikaten modern hayatta karsiligi olmayan bir yasakti. chp bu tarz seyleri gorup degerlendirmiyor. demek istedigim, chp'nin bu konular hakkinda konusma tarzi bir ust merciye sikayet seklinde. sanki kendileri iktidar olup bunu cozeceklermis gibi degil de, bu is boyle olmaz, buna bir cozum getirin artik seklinde. hem boyle yapmadigi icin su anki iktidar da bu sorunlari karsi tarafin bir kozu olarak gorup kendisi cozmeye calismiyor. sen muhalif kimligini olumune benimsersen, karsi taraf da iktidar kimligini benimser. bunu biraz da muhalefet empoze ediyor.

    - bahceli'nin bilmem kac tane konusmasi oldu ittifaktan once. adam iktidar olmak istemiyor. baya olene kadar muhalefette kalmak istiyor. bu ne demek? ben elimi tasin altina sokmuyorum, ben tabanimin sikayetlerini bir yere kadar mecliste temsil ederim. saga sola bagiririm cagiririm ama o isi ben cozmem, o iktidarin isi mantiginda. kilicdaroglu bu kadar degil belki ama ondaki yaklasim da bundan cok farkli degil. secimlerden once "ben basbakan olacagim" demesi bile oyle igreti duruyor ki, izleyen kendisinin bile inanmadigini dusunuyor. hatta o ben basbakan olacagim demesi bile sanki bunu bir -halk disi- mercinin ona bahsetmesi seklinde.

    - ana muhalefet, chp, kendi bir ideolojiye adamis da degil. bir gun ekmeleddin goruyoruz, bir gun baska bir sey. akp de boyle ama ideolojilerinin bir iskeleti bir omurgasi var ve bunu bas bas soyluyorlar. biz dindar partiyiz diye. ve o omurgaya dokunmuyorlar, diger islerin hepsi o omurganin etrafinda. chp de kendini laik olarak tanitiyor ama sonra bakiyorsun bunun laiklikle ne alakasi var diyorsun. chp laikligi insanlara benimsetmeye calismiyor. halbuki ellerinde altin firsat var. laikligin en buyuk nedeni akp'nin kendisi. boyle seylerin bikmadan usanmadan surekli tekrar edilmesi gerekiyor, ki akp kendi ideolojisi icin yapiyor bunu. akp'den once insanlarin laiklige bakisiyle su anda insanlarin laiklige bakisi cok farkli mesela. hatta akp tabaninin cogu laikligi din dusmanligi saniyor, halbuki bunun tam tersi oldugu gosterilmeli. dinin baska seylere alet olmamasinin garantisi oldugu anlatilmali. laiklik 2002'deki gunlerinden bugunlerine geldiyse bunun sorumlusu chp'dir. halkin buyuk cogunlugu o zamanlar akp kapatilsa yadirgamayacaklardi mesela; refah'a saadete kac defa oldu bu. su anda boyle bir durum soz konusu degil

    bu 2 kategorilik sorunlardan dolayi, akp'nin oylari %30'a dusmeden -ki cok buyuk sorunlarla karsi karsiya kalacagimiz demektir bu- akp secim kaybetmez sevgili suserlar ve kardes vatandaslar.
hesabın var mı? giriş yap