3 entry daha
  • kırşehir şeker fabrikası'nın özelleştirilmesine yönelik 06.04.2018 tarihinde yapılan açık artırmada 330 milyon tl ile en yüksek teklifi veren firma.

    ihale sonrası hakkında haber siteleri ve sosyal medyada naylon iddiaları gündeme geldi. 2013'te 300 bin lira sermaye ile kurulan, sermayesini 1000 paya bölerek sıfır riskle hareket eden ve kurulduğu günden bugüne 5 yıldır hiçbir faaliyette bulunmayan ve 300 bin sermaye ile 330 milyon liraya ihale alan bir firma için bu iddialar gayet normal.

    biraz araştırma yapınca duygu mühendislik adlı bir inşaat şirketinin kuruluşu olduğu görülüyor. avm, yol, tünel yapımı gibi işlerle igileniyorlar.

    ilginç detay, duygu mühendislik'in kolin-limak firması ile iş ortaklığının bulunması. kolin-limak 2012'de şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesinde erzincan, elazığ, elbistan, malatya şeker fabrikalarının olduğu portföyü 266 milyon dolara (o zamanki karşılığı 500 milyon tl) almıştı. yalnızca malatya şeker fabrikasının arsası, ödenen emlak vergisi ve emsalleri göz önüne alındığında 540 milyon tl değerindeydi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap