• moğolistan'ın sinsi gibi hiçbir olaya karışmaması'ndan daha dikkat cekici olan durum.

    mogolistan asya'da colun ortasinda dandik bir yerde. oysa madagaskar koskocaman bir afrika ada ulkesi. ustelik mogolistan gibi nufusu az da degil. 25 milyon. ayni nufuslu kuzey kore'nin sohreti malum...

    petrol kavgasi yok, kan elmasi yok, din kavgasi yok, teroristi yok, kakao uretip cikolatanin ne oldugunu bilmeyen siyahi amcalar yok. ama ekonomide hic lafi gecmez. ya hu ne yer ne uretir ne tuketir bu koca ulke?

    avrupa'ya giden bilir butun afrika ulkelerinden insan vardir. ama bruksel'de yasayan biri olarak bir tane bile madagaskarli gormedim. politik hic bir konuda adi da gecmez. diktatoru mu var demokrasisi mi falan duyan bilen yok. yani basinda yangin yerine donmus somali var, mozambik diktatoru var, alakasiz yerlerde surekli adi gecen komor adalari var vs. ama bu adamlardan tik yok.

    mukemmel bir dogal hayati olmasi lazim. kenya, tanzanya, guney afrika vs. bu konuda iyi bilinir. turizmde belli yerleri vardir. ama hic madagaskar'a gezmeye giden birini duydunuz mu?

    afrika dedin mi akla atletler ve futbolcular gelir. hic madagaskarli atlet ya da futbolcu duydunuz mu? ulan dunya kupasi'ni gectim adamlarin ismi afrika uluslar kupasi'nda bile gecmiyor. sporcuyu salla herhangi bir unlusu bile yok bu ulkenin. yani basindaki zanzibar adasindan freddy mercurylerin ciktigi bir bolgeden bahsediyoruz.

    mesela plague inc diye bir oyun var. tum insanligi virus, bakteri veya parazit saldirisiyla yok etmeye calisiyorsunuz. iste orada bile bu kodumun madagaskar'ina bir turlu hastalik bulastiramiyorsunuz. ne bir ucagi var, ne turisti, ne gocmen kusu. ayda yilda bir tane gemi kalkacak da personel hastalik kapip geri donecek de ohoo...

    var bunlarda da bir numara...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap