6 entry daha
  • bir entrymde patates kızartamadığımdan, püre olmasını engelleyemediğimden bahsedip, mızmızlanmıştım; (bkz: #7645713) birkaç gün sonra mesaj ışığım aniden yanıverdi, evet mesajın sahibi tannhauser kişisiydi. hayata dair çok önemli bilgiler ve ipuçları içerdiğine kanaat getirdiğim için, virgülüne dokunmadan, üç noktaları ikiye indirerek, yayınlıyorum;

    ''kızartmalık patates ve yemeklik patates diye bir ayrım vardır efendim. izmir'in patatesleri güzel olur. ama bunlar genelde cips firmaları tarafından tüketilirler. siz manavınıza kızartmalık vermesini söylerseniz, yardımcı olacaktır. ha bu arada, kızartma yağına birkaç damla sirke (fazla değil) katmak da faideli olacaktır.

    bir de unutmadan, hiç galetalı denediniz mi?

    mini fırın tepsisine bir parmak kadar yağ konulur, patatesler yağın üzerine bırakılır. ve üzerlerine, kapatacak ölçüde galeta unu serpilir. alabildiğine ısıtılarak hazırlanan fırına sürülür. galeta unu açık kahverengi olduğunda patatesimiz kıvama gelmiş demektir.

    faideli bilgi: galeta unu kullanmak zorunda değilsiniz. bunun yerine bayatlamış ekmeklerinizi blender'da (ninja kaplumbağalardan leonardo da size bu konuda yardımcı olabilir. ya da shredder'ı ayarlarsanız daha iyi olur) çekerek galeta unu yerine kullanabilirsiniz. hem israf olmaz değil mi efendim.

    adım ümit soyadım usta. mis gibi mesajı boktan şakayla kapatırım sonunda... ''

    bunların hiçbirini uygulamayacağım, çünkü püre olması hoşuma gidiyor. espriyi de beğendiğim söylenemez. ancak teşekkür ediyorum arkadaşıma ve ekliyorum; pülütokrasilere olan inancım sonsuz.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap