4 entry daha
  • anap'tan çok daha kötü olacagi kesindir.
    1) anap'i da sevmeyen büyük bir kesim vardi ama bunlarin egilimi hiçbir zaman "milletin yarisinin anap'tan nefret etme" gibi bir düzeye gelmemisti.
    2) bir lider olarak özal'in, kendine oy vermeyen kesimdeki korku ve sevilmeme orani rte ile asla karsilastirilamaz. tüm eksilerine karsin, özal yeri geldiginde sevimli ve tolaransli bir lider karakter çizmesini bildi.
    3) anap içindeki muhalif grup sindirilip, tasviye edilmedi. zamani gelince özal, yönetimi mesut yilmaz'a devredip anap'tan elini ayagini çekti.
    4) anap'in erimesi ve siyasetten silinme süreci yavas islemistir. akp'de yillardir korku ile sindirilmis parti içi muhalefetin, rte'den sonraki reaksiyonu daha degisik, yani daha "dinamik ve kaotik" olacaktir.
    5) dis politika ve ekonomi o kadar kötü durumdadir ki, rte'den sonra akp'de hiçbir babayigit ortaya çikip, ülke yönetimine talip olamayacaktir. zaten ortada rte gibi karizmatik bir figür de yoktur.
    artik yeni bir parti mi kurarlar, yoksa baska partilere mi yamanirlar bilemem ama, akp kisa sürede çil yavrusu gibi dagilacaktir.
    siyasette 16 yil, yiyip-içip ülke minetlerinden faydalanmak için uzun bir süredir. o nedenle gözlerinin açik gidecegini sanmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap