5 entry daha
  • örneğin...

    küçük hacimlerde nötr renkler tercih etmenin önemi büyük. bunlar genel olarak çakıltaşlarının temsil ettiği tonlar olarak değerlendirilebilir. griler, siyahlar, kahverengi ve beyazlar. tabii mekan küçüldükçe bahsettiğimiz renklerin en açık tonlarına gitmekte yarar var. nötr renklerin açık tonları, "ışığı yansıtma biçimiyle", ortamda ferahlık ve temizlik hissi uyandıracaktır.

    beyaz gibi, tüm nötr renklerin kendi başına kullanımı risklidir. zaman içerisinde yalınlık algısı artacağından mekanı sıkıcı kılacaktır.

    en nihayetinde kullanılacak olan nötr renkler, canlı renklerde tercih edilecek aksesuarlar ya da küçük yüzeylerle (örneğin bir kolonun parlak sarıya boyanması gibi) hareketlendirilip, rutinden kurtulunmalıdır.

    duvar kağıdının (mekansal derinlik içeren bir tür olmadığı sürece) kendi başına alan algısına etkisi olmaz. ek olarak, ev kiralık olacaksa, kullanım sonrası (çizikler, çivi/vida izler vb.) teslimat sıkıntı yaratacaktır.

    mobilyaların mümkün olduğunca yalın ve orantılı seçilmesi kadar yerleştirilme biçimi de önemlidir. orta alanda serbest dolaşan eşyalar her zaman kalabalık hissini arttıracaktır.

    ayna kullanımı, evet, mekansal derinliği arttıracağı için belki evi büyük gösterecektir ancak profesyonel tavsiyem, aynayı uyunan mekandan mümkün mertebe uzak tutmak yönünde olacak. zira ayna, "uyanıldığında görülen yansımanın etkisiyle" ani korku etkisi yaratacaktır.

    depolama alanının da etkisinden biraz bahsedelim... mümkün olan her mobilyanın depolama alanı içermesi (baza gibi) ve dolapların kapaklı olması ortalıkta fazla eşya kalmaması açısından önem arz edecektir.

    son olarak; evde çalışma alanı oluşturulacak ise bunun için en uygun yer pencere önü kullanımı olacaktır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap