4 entry daha
  • mhp'li de hdp'li de değilim, olaya tarafsız olarak yaklaşmaya çalışacağım.

    iki zıt kutubu temsil eden partiler. biri aşırı sağ, diğeri aşırı sol.

    son seçimlerde hdp mhp'den fazla oy aldı, fazla vekil çıkardı. bundan sonraki seçimlerde de üç aşağı beş yukarı hdp, mhp'den hep daha fazla alacaktır. bu tarihi bir gelişme. biz bu olayın idrakına varamadık lakin ileride yakın dönem türkiye tarihi'nde kırılma anlarından biri olarak anılacak bu gelişme.

    bundan 20 yıl önce bir kürt partisi bir türk partisinde daha fazla vekil çıkaracak dense güler geçerdi millet.

    ülkenin değişen demografik yapısını bundan daha iyi anlatan bir tablo olamaz. türkler bu coğrafyada anadolu'da azınlığa düşecekler. kürtlerin ve daha da sonra suriyelilerin çoğunluğu oluşturduğu bir ülke olacak burası. siz bir ya da iki çocuk yaparken (ya da kedileriniz köpeklerinizle evlenmiyoruz kampanyaları yürütürken) adamların en az 5 çocuk yapması boşa değil.

    siyasi olarak sorarsanız hdp'nin tavrı mhp'den çok daha ilkeli. hdp, çözüm sürecinde dahi en iyi muhalefeti yapan partiydi. demirtaş yerden yere vuruyordu erdoğan'ı. mhp ise ittifakla birlikte 40 yıllık akp'lilerden daha akp'li oldu. bahçeli o kadar erdoğancı oldu ki abdullah gül'ü bile erdoğan'dan önce kendisi eleştirdi.

    mhp kurucusu türkeş'in fazilet'ten, oğlunun akp'den vekilliği,şimdi de genel başkanlarının erdoğanla ittifakı... hep şunu söylerim, bugünün ülkücüleri yarının islamcıları diye.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap